Турците в Германия създават своя партия

1398
Турците в Германия създават своя партия
Снимка: Getty Images / Guliver

Германски демократичен съюз ще се нарича партията, която мигрантите от Турция започнаха да сформират, а днес това бе огласено в хотел в Берлин.

Местният предприемач с политически амбиции Ремзи Ару заяви пред журналисти, че до есента ще бъдат изпълнени всички необходими за регистрацията законови процедури и догодина през септември новата партия ще се яви на общите избори. Самият Ару смята да се кандидатира като независим депутат на парламентарния вот на 18 септември т.г. „Единение вместо разделение“, това е партийният слоган на формацията, която смята да обхване германските жители с турски корен. Програмата й предвижда работа за интеграцията на мигрантите в германското общество и разчита на потенциалната подкрепа на 5 до 15 милиона души.

„От няколко години насам и най-вече след сблъсъците в парка Гези в Истанбул обмислям създаването на партия на хората с турски корен. Дейността на етническите турци, депутати от германските партии, не ни удовлетворява. Те не поставят пред тях нашите проблеми и искания, напротив, вменяват ни техните изисквания. Декларацията за събитията от 1915 г., която ги квалифицира като арменски геноцид, преля чашата и основаването на тази партия вече е повече от наложително. Очевидна е и голямата подкрепа за това намерение“, подчерта Ару. Той допълни, че формацията ще бъде част от политическия спектър на страната и ще привлече както германците, така и мигрантите от други страни с атрактивната си платформа, предаде БГНЕС.

„Депутатите с турски корен вече се страхуват, че новата партия ще стопи гласовете за тях. Те са обзети от страх, убеден съм. Но това са хората, които отвориха партийни офиси в Турция и с действията си не само подкрепят прокюрдската Демократична партия на народите, но с активната пропаганда в нейна полза засилват позициите й. И същевременно ни нападат с обвинението, че с основаването на нашата партия искаме да внесем разделение в Германия и така сме щели да навредим на местните малцинства“, посочи Ару.

Германският демократичен съюз ще акцентира на семейната политика, на отхвърлянето на историческите наслоения, на силната подкрепа за бежанците, както и на намаляване на износа на германската отбранителна индустрия. Според основателя му всички членове на турските семейства в Германия трябва да имат правото на глас, както родените в страната, така и предците им, пристигнали първи в нея.

В момента етническите турци в страната на Ангела Меркел са представени от 11 депутати, които неотдавна бяха поставени под полицейска закрила след получени смъртни заплахи. Те подкрепиха резолюцията на Бундестага, която признава за геноцид избиването на над 1,5 млн. арменци в Османската империя през 1915 г. Същите станаха обект на остри словесни атаки от страна на държавниците в Турция, а крайни националисти им отправиха смъртни заплахи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа