1 юни - защо не подарък куче за детето Ви? Има обаче какво да съобразим

10144
1 юни - защо не подарък куче за детето Ви? Има обаче какво да съобразим
Снимка: БГНЕС

Специално за 1 юни - Деня на детето, Руската киноложка федерация направи списък с породите кучета, които са най-подходящи за приятели на децата.

"Щом кучето прекрачи прага на вашия дом, вие ставате отговорни не само за живота, здравето и възпитанието му, но и за комфорта на всички членове на семейството. Когато подарите кученце на детето си помнете, че трябва да бъдете пример за децата си , трябва да обясните как правилно да се грижат за домашния любимец, как да го възпитават и защитават", заяви Владимир Голубьов, президент на Руската киноложка федерация, пред РИА Новости, предаде БГНЕС.

При избора на куче трябва да се вземат предвид много фактори: темперамент, ниво на активност, социални качества, податливост на дресировка и разходи за отглеждане.

"Наистина трябва да прецените възможностите си: готови ли сте да отделите няколко часа на ден за разходка с хъски, имате ли достатъчно опит, за да намерите общ език с маламут, имате ли финансови ресурси за мастиф?", съветва кинологът.

Като първо куче за детето трябва да изберете порода, която е особено приятелска, обича да играе, умерено активна е и не изисква специални грижи. Тя трябва да отговаря и на темперамента на детето - ето някои от най-подходящите четириноги за малките.

Кокер шпаньол

Породата се характеризира с балансиран и мил характер. Те са подвижни и обичат да се разхождат.

"Ако сте се спрели на тази порода, бъдете готови за факта, че кучето ще се отегчи и натъжи, ако не му се обръща внимание за дълго време", каза Голубьов.

Породата лесно се адаптира към различни условия на живот. Куче от тази порода със същата любов и преданост ще се отнася към всички членове на семейството и ще стане близък приятел на детето. Тези кучета търпеливо ще търпят детските изблици на радост ще участват във всякакви игри.

Корги


Весели, атлетични, приятелски настроени и контактни кучета. Те обичат да са активни, пълни са с енергия и се нуждаят от редовни разходки. "Кучетата от тази порода са любвеобилни и безконфликтни, умеят да отгатнат настроението на собственика и са щастливи да играят с него при всяка възможност. Коргитата са умна и лесни за дресировка. Освен това, те са напълно неагресивни и идеални за активно семейство с деца".

Пудел


"Кучетата от тази порода са много интелигентни. Пуделът е много умен и послушно ще се подчинява на господаря си", твърдят кинолозите.

Представителите на тази порода са контактни, отлично се разбират с всички членове на семейството. Пуделът винаги се нуждае от одобрение и от проявите на внимание и любов от стопанина си. Тази порода не е склонна към агресия и обожава децата.

Снимки: Pixabay

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Как да се държим с хипохондрик, така че да му помогнем?

Първа помощ при високо кръвно: Ето какво трябва да се направи

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

7 тихи признака, че имате дефицит на желязо

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Кои са "забранените" храни при болки в ставите?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com