10 неща, които да правим вкъщи по време на Коронавирус

24362
10 неща, които да правим вкъщи по време на Коронавирус
Снимка: iStock

Тъй като все повече и повече хора работят и учат от вкъщи и като цяло прекарват времето си между стените, остава въпросът: Какво да правя, за да не ми е скучно?

Не се притеснявайте, имаме няколко предложения за неща, които може да правите, за да минава времето по-интересно, докато отмине пандемията.

Какво да правим вкъщи?

1. Тренирайте

Заради извънредното положение фитнес залите у нас затвориха, като така отвориха възможност пред всички нас за домашни тренировки.

В каналите за видеосподеляне има множество клипчета с тренировки с различен интензитет, в зависимост от вашата форма. Възползвайте се!

2. Спете

Получаването на препоръчителните 8 часа сън на денонощие може да бъде трудно в напрегнатото ежедневие между работа, училище, деца и всичко друго, което животът ви хвърля. Това, че сте у дома ви позволява да се наспите и да вземете онези пропуснати часове сън, които губихте в път за работа, училище или поради друга причина.

3. Гответе

Грабнете тигана и включете котлона, за да сготвите нещо наистина вкусно! Сега е идеалното време да изпробвате онези рецепти, до които не сте имали време да стигнете, а това е добър начин да съберете семейството на масата или да се разсеете малко.

В рецепта на деня има изобилие от наши предложения, които си заслужава да изпробвате, докато прекарвате времето си вкъщи.

Как изглежда светът, опустял заради коронавируса (ВИДЕО)

В момента светът е покосен от коронавируса, като по последни данни броят на заразените e над 210 000 човека, а на починалите близо 9000...

4. Дишайте чист въздух

Излезте навън и се насладете на чист въздух!

Важно е да поддържате безопасно разстояние от поне 2 метра, ако ходите с приятел или се разминавате с непознати хора, но не позволявайте това да ви спре да циркулира кръвта ви и да се насладите на разходката.  

5. Гледайте филми

Сега е моментът да изгледате всички номинирани за награда "Оскар" филми. Или пък най-накрая да видите сериалите, който приятели ви препоръчват от месеци, но все нямате време за тях. Хубав филм с любим човек е гаранция за приятно прекарана вечер.

7 хобита, които могат да ви направят богати

Изкарването на пари обикновено е свързано с дълги часове в офиса. Но защо вместо това да не го правите чрез нещо, което обичате и което...

6. Занимавайте се с изкуство и занаяти

Това е насочено и към децата. Танцувайте, рисувайте, шийте, плетете. Има толкова много неща, които може да пробвате да правите вкъщи без да се притеснявате от неуспех. Не се знае откъде ще изскочи талантът ви...

7. Пролетно почистване

на 20 март е официалното начало на пролетта, което означава, че едно пролетно почистване никога не е лош вариант! Почистете дома си и със сигурност ще се почуствате по-добре. Почистете гаража, мазето или тавана - все места, които отдавна се нуждаят от това.

Какво обичат да правят в свободното си време 11 известни и успели личности

Най-успелите хора в света знаят, че животът е много повече от работа, спане и ядене. А едно приятно хоби за свободното време може да по...

8. Играйте настолни игри

Има толкова много различни игри, които не сте подозирали колко интересни са. Освен това те ще тренират мозъка ви, ще ви държат в кондиция. Препоръчваме ви също така пъзели, карти, мозайки, судоку, скрабъл!

9. Научете нов език

Независимо дали знаете английски, испански, френски или немски, никога няма лош момент да научите нов език!

Хобитата, които ни правят по-умни

Учените са убедени, че съществуват определени увлечения, които стимулират интелектуалното развитие на човека. Ред изследвания позволяв...

Има много сайтове и приложения като Duolingo, Memrise, OpenCulture и Babble, които предлагат онлайн ресурси и инструменти за изучаване на нови езици безплатно.

10. Четете

Ако досега сте се оправдавали, че не четете достатъчно, защото нямете време - сега е моментът да започнете да го правите! Книгите са богатство и прозорец към света, а какво по-хубаво от неделен ден вкъщи с любимите книги.

Автор : Александър Коларов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли къде точно се намира островът на Одисей

Какви обичаи се правят през всеки ден от Страстната седмица?

Какви груби грешки правим при печене на хляб в хлебопекарна?

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com