10 причини НИКОГА да не изхвърляме сока от киселите краставички

74865
10 причини НИКОГА да не изхвърляме сока от киселите краставички
Снимка: iStock/Guliver

Какво да правите със сока, който е останал в буркана от кисели краставички? Пиенето на този сок не е точно приятно преживяване.

Много хора просто изливат течността в канала, но това е огромна загуба! Най-вероятно не го знаете, но сокът от киселите краставички има много приложения.

Ще ви разкажем за няколко от тях по-долу.

1. Слънчево изгаряне

Прекарали ли сте малко много време на слънце, без да сте сложили (достатъчно) слънцезащитен крем? Потопете памучен плат в сок от кисели краставички и го разтрийте върху себе си. Това ще помогне за облекчаване на изгарянето!

Опасни ли са домашните мезета и луканки?

2. Мускулни крампи 

Много треньори съветват своите спортисти да пият сок от туршия след всяка тренировка. Ако изпиете една четвърт чаша сок от буркан от туршия, мускулите ви няма да болят толкова на следващия ден. Този съвет работи толкова добре, че Gatorade всъщност е разработил специална спортна напитка със сок от туршия, която помага за предотвратяване на болки в мускулите. Бихте ли пробвали?

3. Махмурлук

Прекалено много изпит алкохол снощи? Изпийте малко сок от кисели краставички преди да си легнете и ще забележите, че махмурлукът ви ще бъде доста по-приемлив. Ще се почувствате много по-добре! Това се дължи на натрия и калия, които са в сока.

4. Киселини в стомаха

Смесете малко сок от бурканче с кисели краставички с оцет и мед. Всички тези вещества са полезни за стомаха ви. Една глътка от тази кисела смес преди вечеря може правилно да предотврати киселини. Може да звучи противоречиво да пиете нещо толкова кисело, за да предотвратите киселинен рефлукс, но наистина работи.

5. Отслабване

Направени са много изследвания за връзката между оцета и загубата на тегло. Оказва се, че ако пиете по малко оцет (от който е направен сокът от туршия) всеки ден, ще отслабнете по-бързо.

Ето за кои хора медът може да бъде опасен

6. Простуда и болки в гърлото

Когато изпитвате първите симптоми на възпалено гърло или настинка, трябва да имате супена лъжица сок от туршия. Киселините в сока са също толкова ефективни, колкото сиропът за кашлица и много по-органични.

7. Нива на кръвната захар

Според изследване, проведено от Journal of Diabetes, пиенето на малко сок от туршия преди всяко хранене помага да се поддържа кръвната захар на правилното ниво. Това е особено важно за хората, които имат диабет тип 2.

8. Готвене

Можете да използвате сока от бурканче за кисели краставички като заместител на оцета или да го смесите с малко кисело мляко за кремообразен дресинг за салата за зелена салата, салата от яйца, рибна салата или картофена салата. Някои хора също използват сок от туршия, за да мариноват месото си. Можете също така да го използвате, за да го направите още по-вкусен.

9. Полиране на прибори

Извадете гъба и изтъркайте всичките си медни прибори, идеално почистени с малко сок от бурканче за туршия. Потопете гъбата или кърпата в част от сока и използвайте това, за да полирате медта.

10. Тор

Това може да звучи малко странно, но сокът от туршия е много подходящ да се използва като тор. Това също ще накара плевелите като магарешки бодил и коприва да изчезнат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Причини за силен сърбеж в ушите и лечение на заболяването

Кой чай е най-здравословен: пийте 2-3 чаши на ден и вижте резултатите

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Правете това на работа, за да имате повече енергия и да сте по-продуктивни

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Кои са "позволените храни" при колит?

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com