6 заболявания, които може да преборите с лимонов сок

28315
6 заболявания, които може да преборите с лимонов сок
Снимка: iStock/Guliver

Лимоновият сок е жълта прозрачна течност с характерен кисел вкус и освежаващ аромат, получена чрез изстискване на плодовете на плодовото дърво със същото име.

Лимоновият сок се използва широко в кулинарията, народната медицина и козметологията. За кулинарни цели се използва за подобряване на вкуса на рибни и месни ястия, студени закуски и салати, добавяне към сосове, сладкарски изделия, напитки и сиропи или използването му като независима напитка.

5-те най-добри храни за чревно почистване

Промените в здравето и чистотата на дебелото черво могат да попречат на храносмилателния тракт. Включете тези храни във вашата диета за...

Йогите вярват, че лимоновият сок е продукт, от който се нуждаем почти всеки ден. Препоръчително е да ядете лимон всеки ден за всички, можете да пиете и прясно изцеден лимонов сок.

Лечебни и полезни свойства

1.  Лимоновият сок поддържа душевно равновесие и е в състояние да повиши ефективността - това определя препоръките за използването на този сок от учениците в навечерието на изпитите, преди важна среща от страна на бизнесмени, преди публично говорене. Именно лимоновият сок може да подобри концентрацията, да стимулира мозъчната дейност и паметта. След като приеме коктейл от лимонов сок, се появяват спокойствие и увереност, човек чувства готовност да се справи с всякакви трудности - и всичко това благодарение на действието на веществата, съдържащи се в сока.

2.   При толкова много инфекции с витамин С сезонните настинки и ранните бръчки не са проблем за тези, които пият често лимонов сок. Един лимон съдържа една трета от дневната нужда от витамин С. Освен това лимонът избягва пролетната хиповитаминоза, тъй като запазва полезните си свойства през зимата.

Сок от грейпфрут: Топи мазнините за нула време!

Не ви ли се иска да изглеждате фантастично, без да се налага да спазвате строги диети и да се лишавате от всяка една любима за вас хран...

3.   Можете да направите така наречения здравен коктейл, като комбинирате сока от един лимон, половин грейпфрут и два портокала. Този коктейл ви позволява винаги да бъдете в отлична форма. Ако добавите зърна покълнала пшеница и малко мед, тогава можете да забравите за много болести.

4.  Полезно е сутрин да изпиете чаша лимонов сок, разреден с гореща вода - това помага за подобряване на тена и поддържане на стройна фигура. Този ефект се постига поради факта, че лимоновият сок е в състояние да премахне токсините и токсините от тялото.

5.  Поради изразените антисептични и антимикробни ефекти на лимоновия сок, ухапванията от скорпион се лекуват в редица африкански страни. За да направите това, трябва да прикачите едната половина лимон към мястото на ухапване и да изсмучете сока от другата - смята се, че това ще неутрализира отровата на скорпиона.

6.  Лимоновият сок е ефективен при атеросклероза - прави кръвоносните съдове по-еластични; сок се показва при неправилен метаболизъм, заболявания на стомашно-чревния тракт и бъбреците. Поради способността на лимоновия сок да нормализира кръвното налягане, той е в състояние да предотврати инфаркт или инсулт.

Сок от алое вера помага за най-различни заболявания

Алое вера е много полезен растителен вид от рода Алое. Расте в тропически климат и се използва от векове като лечебно растение. Повечет...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Открийте най-много и най-малко съвместимите зодиакални знаци според астрологията

Какво причинява висока сутрешна кръвна захар и как можете да я намалите?

Нумерологията и нейното въздействие върху човешкия живот

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да облекчим болката при изгаряне: 4 ефективни начина

Как да облекчим болката при изгаряне: 4 ефективни начина

Лекар: 4 сериозни причини да се чувствате уморени, но да не можете да заспите

Как се оказва първа помощ при задавяне?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com