Декоративни бои и мазилки – когато стените говорят

27960
Декоративни бои и мазилки – когато стените говорят
Снимка: https://brezzadicolori.com/

Стените на нашето жилището са не само физическите граници на имота ни. Те са прегръдката, в която вечер се прибираме изморени, защитата от външния свят, те са нашата сигурност. Затова е от значение как ще ги облечем, какви декоративни бои и мазилки ще изберем така, че домът наистина да е нашата красива и сигурна крепост. Има няколко основни елемента при избора за декорации на стените. Естетическия вид е най-видим, но е важно и с какви материали се постига той. Затова се обърнахме към специалистите по декоративни варови бои и мазилки от Brezza di Colori, които да споделят своя опит и насоки при взимане на решението „С какво да завърша стените вкъщи“.

Красиви на вид стени с подходящи декоративни бои и мазилки

Изборът, който семейството трябва да направи, се свежда до уточняване на 3-те елемента: цвят, тип материал и бюджет.

В момента на почит в интериорния дизайн са разнообразните ефекти на мазилките – сатен, мат, мраморен, със или без релеф и текстура, в разнообразни цветове.

Варовите декоративни мазилки предлагат изключително голям избор от цветове, ефекти и структури:

Мазилка с матов ефект е ненатрапчива, създава усещане за мекота, кадифено докосване и комфорт. Подходяща е за основен фон на интериора, когато искаме да акцентираме повече върху мебелите.

Мазилка с копринен ефект създава усещане за стил, уют и елегантност. Може да бъде и фон, и акцент в интериора. Изобилието от цветови комбинации създава уникалност на всеки дом и позволява да сбъднем и най-смелите си интериорни мечти.

Мазилка с eфект „мрамор“ внася усещане за лукс. Ясно изразените й шарки и огледален финиш, напомнящи за мрамор, грабват вниманието и го насочват директно към стените или тавана.

Релефни мазилки – възможностите за структури на релефа при варовите мазилки са необятни и уникални. Този ефект е за стени с характер, определени да бъдат фокусната точка на интериора. Предпочитан е за натоварени пространства – коридори, стълбища и в случаите, когато има леки неравности по стените.

Безопасни за здравето стени с екосъобразни декоративни бои и мазилки

Нещото, за което рядко се замисляме при декорирането на стените в дома ни, е доколко здравословни са материалите, които използваме. Когато се сложи боя или мазилка, произведени на основата на химически съставки, много след като се измирише, тя продължава да отделя във въздуха вещества известни като ЛОС – летливи органични съединения, които са и сред основните причинители на алергии.

За разлика от тях всички варови декоративни бои и мазилки не съдържат ЛОС, а и допълнително оказват невидимо, но благотворно влияние върху средата, в която живеем и дишаме.

Те са паропропускиливи и антисептични – възпрепятстват образуването на мухъл. Когато стените в дома са покрити с дишащи материали като варта, се получава естествено регулираща се здравословна система за обмен на въздуха и влагата в помещенията.

Това значително намалява опасността от развитието на алергии и като цяло, е вариант за избягване на живота във вредна за здравето ни среда.

Издръжливи във времето стени с функционални декоративни бои и мазилки

„Взимането на решение за декоративни бои и мазилки е важно, защото това е дългосрочна инвестиция. На никой не му се прави ремонт всяка година“, споделя опита си Николай Русанов, управител на Brezza di Colori.

Ето защо варовите декоративни бои и мазилки са логичен избор за семействата, които искат да живеят едновременно в здравословна и екосъобразна, естетична и красива среда, предоставяща високо качество на живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com