Диетолозите никога не биха консумирали тези 9 храни

6951
Диетолозите никога не биха консумирали тези 9 храни
Снимка: iStock/Guliver

Учени направиха милиони от фъстъченото масло и обявиха, че кетчупът е не просто сос, а патентовано средство за облекчаване на разстройството. Има толкова неща, които не знаем за храната.

Ето няколко храни, които специалистите по хранене не биха консумирали:

10 причини защо азиатците са толкова слаби

Според статистически данни азиатците са най-слабите хора на Земята. "Това е генетично", ще кажете вие. Но е само отчасти вярно: традици...

1. Овесени блокчета

Овесените блокчета се асоциират със здравословния начин на живот и се продават като полезна храна за хората, които искат да отслабнат Но, според специалистите, те са пречка по пътя към желаното тегло, защото съдържат много захар, сол и наситени мазнини. Като цяло, няма разлика дали консумирате десертно или овесено блокче, еднакво вредни са.

2. Пълнозърнест хляб

Пълнозърнестият пшеничен хляб се прави от фино смлени зърна, което му придава приятен кафяв цвят. Смята се, че е сред най-здравословните видове хляб, защото е богат на фибри, които ни карат да се чувстваме сити за по-дълго. Но, според диетолозите, хлябът от магазините е богат на консерванти и добавени сол и захар. Домашният хляб е полезна алтернатива.

3. Продукти с етикет „без захар“ или „без мазнини“

Яйчена диета за супер резултати

Диета - това е строго определен хранителен режим, който има за цел да коригира теглото или е необходимост, свързана с подобряването на ...

Думите „без захар“ и „без мазнини“ привличат купувачите, които са на диета, но те са далеч от полезната храна. Продуктите без захар и мазнина са и „без вкус“, поради което производителите добавят много изкуствени химикали и подобрители, които вредят на диетата и здравето.

4. Обработено месо

Обработеното месо съдържа вредни добавки, които го правят по-вкусно и трайно. Сред тези храни са бекон, колбаси, консервирано месо. Изненадващо, но каймата също се счита за обработено месо, защото също съдържа консерванти.

5. Оризови сладкиши
Оризовият сладкиш е доста изкушаващ, защото не съдържа нищо. Няма мазнини, захар, фибри, минерал и калории. Но диетолозите никога не биха го консумирали, защото се превръща в захар почти веднага, след като постъпи в храносмилателната система. Гликемичният индекс достига 82, докато на чистата захар е 100, а на топка сладолед е 66.

6. Оцветени храни

Хранителните бои се ползват не само в сладкарството, но и при някои марки консервирана храна, пушена сьомга и салатени сосове. Децата са най-големите консуматори на изкуствено оцветена храна, което увеличава риска от синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност. Сред другите вредни последствия са депресията и промяна на настроението.

Какво се случва с тялото ни, ако всяка сутрин ядем яйца?

Пържените или варени яйца са предпочитан вариант за питателна закуска. Но полезно ли е ежедневно да ги включваме в първото си хранене з...

7. Фъстъчено масло

Докато оригиналното фъстъчено масло съдържа много полезни съставки, това, което се продава в повечето магазини, е по-скоро вредно. То съдържа добавки като транс мазнини, зеленчуково олио и захар. Ако обичате фъстъчено масло, купувайте го само от специализирани магазини, а не от супермаркета.

8. Компоти

Много компании използват сиропа като консервант, което е изключително вредно. Сиропът съдържа прекалено много захар, което намалява хранителната стойност на плодовете. Препоръчва се да избираме плодове, които са консервирани в собствен сок, за да намалим захарното съдържание.

9. Мюсли

Макар мюслито се счита за полезна храна, диетолозите не биха го консумирали. Защото тази храна е силно обработена и съдържа захар и обработени въглехидрати. Ако започнете деня си с мюсли, повишавате нивото на кръвната захар, което после бързо пада, а вие отново посягате към следващата порция и така преяждате. Здравословна алтернатива са пълнозърнестите и необработени овесени ядки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Правете това на работа, за да имате повече енергия и да сте по-продуктивни

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Кои са "позволените храни" при колит?

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно