Идеи за допълнителни доходи

17518
Идеи за допълнителни доходи
Снимка: iStock/Guliver

Без значение дали работите на пълен работен ден или вече сте навлезли в безкрайния лабиринт на свободната практика, винаги съществуват опции за намиране на начини за изкарване на допълнителни доходи. Но ако искате това да стане, задължително трябва да се дистанцирате от представата, че тези варианти за допълнителни доходи сами ще ви намерят без да са нужни усилия от ваша страна.

В случай, че считате да се сдобиете с допълнителни средства към вашата заплата може да последвате някой от по-долу посочените идеи, които могат да ви бъдат от съществена полза:

- Извънреден труд и бонус. Може да проучите възможността за бонус към месечната ви заплата, ако във вашата фирма се търси човек например за поемане на част от дейността във друг отдел или пък да се ангажирате със страничен проект на фирмата или подобно нещо. Опитайте се да поискате от вашият работодател увеличение на заплатата, посочвайки заслужите които имате, както и отличните си лични резултати.

- Имате ли някакво хоби? Винаги хобито с което се занимавате през свободното си време може да се превърне в неочакван източник на доходи. Вероятно обичате да се снимате с деца? Убедени сме, че голяма част от майките доста биха се зарадвали на една по-изгодна оферта за зимна, лятна или просто празнична фотосесия. Ако пък сте по-сръчни и може да изработвате цветя от плат например, защо не неправите такива които биха се превърнали в страхотен подарък за 8-ми март на дамите? Помислете добре върху вариантите от които не само можете да печелите, но и да имате мотивация и стимул за развитие.

Пазете се от тези хора, те са енергийни вампири

- Компютърен курс. Това би било една доста добра инвестиция в дългосрочен план. Съществуват различни видове образователни центрове, където бихте могли да получите солидни знания и умения по графичен и/или уеб - дизайн, програмиране, SEO - оптимизации, дигитален маркетинг и други различни предложения в сферата на технологиите. В днешно време те са напълно приложими и много бързо могат да започнат да ви носят доходи, не-малки при това. Дори може да се получи и нещо като втора основна работа. Търсете предимно индивидуални форми на обучение или по-малки групи. Голямо предимство би било също така, ако можете да заплащате подобни курсове и лекции на разсрочени вноски.

- Обяви за дистанционна дейност. При тези обяви както общо прието правило е, че някак си на тях не може да се разчита. Но...не бързайте да отхвърляте подобна идея, защото никога нищо не се знае. Бизнесът в момента се нуждае непрекъснато от висококвалифицирани специалисти независимо в коя точка на страната се намират. Естествено може да предложите услугите си и сами, като за тази цел публикувате обява в която описвате в която подробно описвате качествата и способностите си. 

- Интернет търговия. В случай че нямате конкретни намерение или финансово не можете да си позволите да си направите собствен сайт, опитайте се да организирате разпродажба в интернет на ненужни вещи. Тук не може да се говори за постоянен или гарантиран доход, но може в различно моменти от времето да подпомагате месечния си бюджет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Митове и истини за здравословното хранене, които всеки трябва да знае

Почистване на ламиниран паркет – с какво най-лесно се прави?

С екрана нагоре или надолу: Ето как да удължите живота на телефона си

Заменете сьомгата с тази много по-полезна и евтина риба

Не са нужни строги диети, за да контролирате високото кръвно: Ето какво установиха учените

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 28 март /валутен калкулатор/

Зодиите, които имат лошия навик да предават - много внимавайте с тях!

Какво е бърнаут? 22 признака, че сте изправени пред него и как да се възстановите?

Едноминутна медитация, защо е толкова полезна и как да направите бърза практика?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно