Какво се случва с кожата ви, ако пиете топла вода

5847
Какво се случва с кожата ви, ако пиете топла вода
Снимка: iStock/Guliver

Няма съмнение, че добрата хидратация е много важна за вашето здраве, но повечето хора не знаят, че пиенето на топла вода носи изключителни ползи за тялото и кожата ви. Според медицинските специалисти, най-полезно е да пиете топла вода с температура между 45-60 градуса. Помислете колко пари харчите за скъпи козметични процедури и продукти, а не отдавате дължимото на нещо толкова просто и евтино като топлата вода. Ето как влияе тя на кожата ни:

Изчиства кожата.

Топлата вода помага за детоксикацията на тялото. Приемайки топла вода, температурата на тялото ви се покачва и вие започвате да се потите. Тогава се изчиствате от токсините и помагате не храносмилателните органи да отстранят всички нечистотии. По този начин лекувате акнето отвътре навън, а кожата ви става по-гладка и блестяща. 

Предотвратява преждевременното стареене на кожата.

Освен че замърсяват кожата ви, токсините причиняват преждевременното й стареене и водят до появата на тъмни кръгове и торбички под очите. Пиенето на топла вода помага за възстановяване на епителните клетки, които се увреждат от вредните свободни радикали, а кожата ви става по-гладка и чиста. 

Ритуалът с чаша вода, който сбъдва желания

Всеки от нас мечтае за нещо. Едни искат да имат повече пари, с които да пътуват, други – да станат родители, трети – да усп...

Лекува сърбящ скалп.

Топлата вода поддържа хидратиран скалпа ви, което води до по-малко пърхот. Ако кожата на скалпа ви е здрава и влажна, косата ви ще бъде блестяща, мека и обемна. Освен това, водата активира корените и косата ви расте по-бързо.

Освежава кожата ви.

Редовното пиене на топла вода помага за разлагане на мастните запаси, отпуска мускулите и ускорява кръвообращението. Доброто кръвообращение възобновява кожните клетки и ги подхранва. Снабдява ги с кислород и елиминира токсините, което води до подмладяване и възстановяване на кожата.

Замества успешно продуктите за лице.

Детокс напитка с лимон, която се превърна в истински хит

Лимонът отдавна е известен със способността си да пречиства тялото. Предлагаме ви рецепта за детокс напитка, която съдържа само две със...

Пиенето на топла вода е най-лесният начин да ускорите метаболизма, което води до същия ефект, на който се радвате при използване на всякакъв вид крем и тоник на лицето си. Ако имате стомашни проблеми, няма да приемате достатъчно витамини и хранителни вещества от храната, което пречи на кожата ви да изглежда по най-добрия начин и влошава състоянието й. С чаша топла вода ще облекчите стомаха си, а това, от своя страна, ще снабди кожата ви с полезни хранителни вещества и ще я направи по-млада.

Хидратира кожата ви.

Без значение колко скъпи хидратиращи продукти за лице ползвате, няма да се отървете от бръчките, ако не пиете достатъчно вода. Пиенето на топла вода е най-лесното и евтино средство да изгладите тена на лицето, намалите отоците и стегнете кожата си.

Предпазва кожата от инфекции.

Чаша топла вода помага на бъбреците да работят и предпазва от възпаления. Когато органите ви са чисти, кожата ви е по-малко уязвима на възпаления. За най-добри резултати, добавете и няколко капки лимонов сок.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

7 тихи признака, че имате дефицит на желязо

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Кои са "забранените" храни при болки в ставите?

Само по 1 чаша топла вода на гладно - върши чудеса за тялото

Съвместими зодиакални съвпадения за зодия Везни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как числата могат да съсипят живота ви?
Как числата могат да съсипят живота ви?

Дали числата са само цифри на страницата или притежават повече сила, отколкото предполагаме? Спрели ли сте някога да обмислите как числата могат...