Какво се случва с кожата ви, ако пиете топла вода

5823
Какво се случва с кожата ви, ако пиете топла вода
Снимка: iStock/Guliver

Няма съмнение, че добрата хидратация е много важна за вашето здраве, но повечето хора не знаят, че пиенето на топла вода носи изключителни ползи за тялото и кожата ви. Според медицинските специалисти, най-полезно е да пиете топла вода с температура между 45-60 градуса. Помислете колко пари харчите за скъпи козметични процедури и продукти, а не отдавате дължимото на нещо толкова просто и евтино като топлата вода. Ето как влияе тя на кожата ни:

Изчиства кожата.

Топлата вода помага за детоксикацията на тялото. Приемайки топла вода, температурата на тялото ви се покачва и вие започвате да се потите. Тогава се изчиствате от токсините и помагате не храносмилателните органи да отстранят всички нечистотии. По този начин лекувате акнето отвътре навън, а кожата ви става по-гладка и блестяща. 

Предотвратява преждевременното стареене на кожата.

Освен че замърсяват кожата ви, токсините причиняват преждевременното й стареене и водят до появата на тъмни кръгове и торбички под очите. Пиенето на топла вода помага за възстановяване на епителните клетки, които се увреждат от вредните свободни радикали, а кожата ви става по-гладка и чиста. 

Ритуалът с чаша вода, който сбъдва желания

Всеки от нас мечтае за нещо. Едни искат да имат повече пари, с които да пътуват, други – да станат родители, трети – да усп...

Лекува сърбящ скалп.

Топлата вода поддържа хидратиран скалпа ви, което води до по-малко пърхот. Ако кожата на скалпа ви е здрава и влажна, косата ви ще бъде блестяща, мека и обемна. Освен това, водата активира корените и косата ви расте по-бързо.

Освежава кожата ви.

Редовното пиене на топла вода помага за разлагане на мастните запаси, отпуска мускулите и ускорява кръвообращението. Доброто кръвообращение възобновява кожните клетки и ги подхранва. Снабдява ги с кислород и елиминира токсините, което води до подмладяване и възстановяване на кожата.

Замества успешно продуктите за лице.

Детокс напитка с лимон, която се превърна в истински хит

Лимонът отдавна е известен със способността си да пречиства тялото. Предлагаме ви рецепта за детокс напитка, която съдържа само две със...

Пиенето на топла вода е най-лесният начин да ускорите метаболизма, което води до същия ефект, на който се радвате при използване на всякакъв вид крем и тоник на лицето си. Ако имате стомашни проблеми, няма да приемате достатъчно витамини и хранителни вещества от храната, което пречи на кожата ви да изглежда по най-добрия начин и влошава състоянието й. С чаша топла вода ще облекчите стомаха си, а това, от своя страна, ще снабди кожата ви с полезни хранителни вещества и ще я направи по-млада.

Хидратира кожата ви.

Без значение колко скъпи хидратиращи продукти за лице ползвате, няма да се отървете от бръчките, ако не пиете достатъчно вода. Пиенето на топла вода е най-лесното и евтино средство да изгладите тена на лицето, намалите отоците и стегнете кожата си.

Предпазва кожата от инфекции.

Чаша топла вода помага на бъбреците да работят и предпазва от възпаления. Когато органите ви са чисти, кожата ви е по-малко уязвима на възпаления. За най-добри резултати, добавете и няколко капки лимонов сок.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Зодиите, които са родени за готвачи

Партньорът ви игнорира ли ви? Разберете какви биха могли да бъдат причините?

Какви са тайните на бенките на дясната ръка?

8 признака и симптоми на дефицит на витамин А

Опасно: Ето защо не трябва да спите на разтворени завеси

Невероятно: Ето какво се случва с тялото ви, ако пиете костен бульон всеки ден

Не може да отслабнете: Тези хранителни добавки ще ви помогнат

Колко съвместими са зодиите Лъв и Скорпион?

Най-лесният начин за прогонването на паяците е този

8 храни, които ще направят метаболизма ви парен локомотив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com