Какво трябва да имате предвид при избора на нов диван?

3567
Какво трябва да имате предвид при избора на нов диван?
Снимка: iStock/Guliver

Удобният и стилен диван е незаменима част от интериора на всеки хол. Той е любимо място за почивка и релакс, докато четете книга или гледате любимия си сериал. Ако е дошло време за покупка на нов диван, то експертите в обзавеждането съветват да постъпите отговорно към избора, за да сте сигурни, че сте открили диван, който е комфортен и отговаря на вашите нужди. За да изберете подходящ модел, от Kamko.bg споделят някои полезни съвети за това на какво трябва да обърнете внимание, когато купувате нов диван.

  1.  Преценете пространството, с което разполагате

Традиционно диванът заема централното място в дневната, а около него са разположени останалите мебели. Ако ви предстои да обзавеждате изцяло ново жилище, имате свободата да решите къде ще поставите вашия диван и как ще организиране останалите елементи на обзавеждането.

В случай обаче, че сте решили само да смените стария диван, тогава ще трябва да се съобразите с настоящото разположение на мебелите и да вземете модел, чиито размери за близки до тези на стария диван. Ако разполагате с къса стена, но въпреки това искате да осигурите достатъчно място за сядане, практичен вариант са ъгловите дивани. Без значение в кой тези случаи попадате, важното е да вземете точните размери, за да сте сигурни, че моделът, който сте избрали и поръчали ще пасне перфектно на мястото си.

  1. Изберете подходящ стил

Визията е също толкова важна, колкото и удобството на дивана. Както вече отбелязахме това е една от най-големите и забележителни мебели в дневната и тя по всяка вероятност ще привлича вниманието. Затова трябва да помислите дали искате класически, ретро или пък модерен диван да краси вашия хол. Тук отново е важно да се съобразите с цялостното излъчване в стаята, за да постигнете консистенция и хармония в интериора. В противен случай рискувате вашият нов и красив диван да изглежда не на място.

  1. Цветове

В какъв цвят ще бъде диванът също има голямо значение и то не само от естетическа гледна точка. Без съмнение трябва да изберете цвят, който да се комбинира отлично с общата цветове схема на интериора. Също така, трябва да имате предвид, че светлите цветове оптически придават обем на пространството, докато тъмните го карат да изглежда по-малко. В този ред на мисли, ако разполагате с малък и компактен хол, но искате да създадете усещане за повече пространство, то добра идея е да заложите на по-светъл цвят. От друга страна, помислете и за практичността, тъй като светлите дивани се цапат по-лесно и всички петна се забелязват отдалеч. Може би това не е най-добрият избор, ако имате домашни любимци или подрастващи деца.

  1. По възможност тествайте преди да купите

За да сте сигурни, че диванът, който сте харесали визуално, отговаря на вашите изисквания относно степента на комфорт, добра идея е да посетите физическия магазин на търговеца и да го тествате на място. Така ще бъдете сигурни, че когато пристигне в дома ви, диванът ще е покрил всичките ви очаквания и ще бъдете доволни от своята покупка.

  1. Следете за оферти и промоции

Цената също е един от важните фактори при избора на диван, особено ако разполагате с ограничен бюджет. За щастие производителите често предлагат промоции или специални оферти, които лесно може да следите онлайн, като се запишете за имейл бюлетина на търговците, към които проявявате интерес. В онлайн магазина на Kamko.bg ще намерите голямо разнообразие от различни модели дивани и канапета на атрактивни цени. Вижте повече тук: www.kamko.bg/category/mebeli/hol/divani-i-kanapeta/.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Необичайни симптоми, които показват, че страдате от сезоннa алергия

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com