Какъв цвят трябва да бъде спалното бельо?

8081
Какъв цвят трябва да бъде спалното бельо?
Снимка: iStock/Guliver

Цветът на спалното бельо е от съществено значение за хармонията в спалнята. Цветовете, които ни заобикалят, влияят силно върху човешката психика и емоционално състояние. Този факт може да се използва при избора на спален комплект, защото с помощта на определен нюанс бихте могли да постигнете по-добър релаксиращ ефект или обратното – да разпалите страстта. 

Ето кои цветове спално бельо могат да помогнат много за здрав и спокоен сън:

Зелен цвят

Определено зеленият цвят насърчава релаксацията и облекчава емоционалния стрес. Също така, зелените нюанси са с благоприятен ефект върху хипофизата, като по този начин допринасят за ускоряване на метаболизма и стимулират регенерацията на клетките.

Виолетов цвят

Той е комбинация от два противоположни цвята - син и червен. Следователно, на някои тя действа отпускащо, на други, точно обратното - вълнуващо. Ако човек работи творческата професия, лилавият оттенък може да успокои ума му и да провокира раждането на добри идеи.

Бял цвят

Това е чист цвят, който прогонва всички отрицателни мисли. Бялото бельо е най-универсалното решение и това не е случайно. Ако заложите на бяло спално бельо това ще спомогне за укрепване на защитните сили на вашия организъм, както и ще облекчи стреса.

Син цвят

Тибетските лекари горещо препоръчват синьото спално бельо, защото този цвят може да облекчи безсънието и да ви отърве от кошмарите. Освен това небесно синият оттенък има благоприятен ефект върху дихателните органи и способност да намалява възпаленията.

Също така синият цвят е в състояние да облекчи страха и да намали нервността. Счита се, че сините нюанси влияят и на физическото състояние на човека като намаляват болката, понижават кръвното налягане и телесната температура. Този цвят обаче не трябва да заема цялото пространство на спалнята, защото интериорът може да стане твърде скучен.

Кои цветове събуждат страстта?

Ако задачата на спалното бельо е да разбуди страстите в семейното ложе, то тогава непременно изберете цветове като червено, розово и черно. Не е задължително постелките да са едноцветни – може да заложите на красиви принтове, съдържащи комбинация от тези цветове.

Източник: kapere.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com