Когато жегата е наистина жестока, не яжте това

6398
Когато жегата е наистина жестока, не яжте това
Снимка: iStock/Guliver

През лятото вкусовите предпочитания на хората обикновено се изменят. Всички онези пържоли, гювечи и салати с майонеза биват изместени от плодове, зеленчуци, риба и огромно количество течности.

Много е важно да подбираме внимателно храните, които похапваме в горещините. Задължително е да приемаме течности, плодове и зеленчуци. В противен случай тялото ни би могло да се дехидратира и това да доведе до още по-сериозни проблеми със здравето.

Ако чувствате това, жегата е много ОПАСНА за вас!

Летните горещини могат да се окажат много, много опасни за човек. Когато температурите навън са над 37 градуса по Целзий, тялото не се ...

Какво никога да не ядем в жегата?

Когато навън температурите минават 30 градуса, започнете да селектирате по-прецизно храните, които поглъщате. Забравете за всички онези бързи закуски. Да, те са икономичен избор, но пък съвсем не са полезни за вас и организма ви. Да не говорим, че пиците на витрините прекарват часове наред, преди някой да отхапе от тях. Дори е възможно някои от продуктите върху тях вече да не са годни за консумация. Това се отнася най-вече за сосовете и месото. Те се развалят много бързо и затова не е желателно да ги купуваме.

Вместо да си давате парите за дюнери, сандвичи и пици, най-добре си купете с тях плодове и зеленчуци. Богати са на полезни вещества, от които тялото ни се нуждае. В плодовете се съдържат много фибри, които ще ни дарят с чувство за ситост и няма да се налага да изяждаме дузина кифлички или други вредни храни, за да не чувстваме глад.

Не бива да ядете твърде много солена храна. Солта в ястието ни кара да пием много течности. В тялото се задържа излишна вода и могат да се появят отоци и неразположения. Колкото по-малко сол има в дадена храна, толкова по-добре за вас и организма ви.

Ето за какво трябва да внимават бременните жени през лятото

Бременните жени понасят по-трудно летните жеги и трябва да ги посрещат с повишено внимание и повече грижа за здравето си и това на очак...

5 храни с безспорна полза за здравето ти

Соковете и алкохолът са следващото, от което да се въздържате. Една плодова напитка не е в състояние да утоли жаждата ви, а напротив. Ще ви се пие повече вода, заради захарите, които са в състава й. Дори прясно изцедените сокове не са добра алтернатива, тъй като в тях се съдържа прекалено много фруктоза.

Бъдете много прецизни, докато избирате храните, които да похапвате през лятото. Давайте на тялото си това, от което има нужда. Не му поднасяйте солени храни, червени меса, застояли ястия, сосове, сокове и всякакви други изделия, които са наситени със сол и захари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

7 тихи признака, че имате дефицит на желязо

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Кои са "забранените" храни при болки в ставите?

Само по 1 чаша топла вода на гладно - върши чудеса за тялото

Съвместими зодиакални съвпадения за зодия Везни

Кои са петте черти на успешния бизнесмен?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com