Лесен трик, с който да се отървете от болката в кръста

18906
Лесен трик, с който да се отървете от болката в кръста
Снимка: iStock/Guliver

Изпитването на болка е не само неприятно усещане, нарушаващо качеството на живот, но и сигнал за нередност в организма.

Проучване показва, че болката в кръста е едно от най-честите неприятни болезнени усещания изпитвано в някакъв момент през живота от почти 80% от хората. , Тя е по-характерна за третата възраст, поради напреднали дегенеративни промени и изкривявания, както и при определени професии и тежък физически труд, но и младите не за застраховани от неприятното усещане.

Може да е безобидна, но и да се дължи на заболяване, което изисква лекарска намеса, поради което е уместна консултация със специалист, ако продължи твърде дълго, остра е или се повява периодично.

Причините за болките в кръста може да се дължат на проблеми с междупрешлените дискове, гръбначни изкривявания, дискови хернии, прищипване на нерв, различни образувания и възпаления на гръбначния стълб, травма, пренатоварване, неправилна стойка и други. Заседналият начин на живот и стоящата професия също са предпоставка за болка в кръста, тъй като натоварват прешлените за сметка на отслабени мускули на седалището и корема.

80% от хората изпитват болка в гърба в определен момент от живота си

Профилактиката включително със спорт е винаги по-добро решение от лечението. Когато вече сте в плен на болката, може да облекчите състоянието си с болкоуспокояващо, но решението ще е временно – докато действа вълшебната таблетка.

В търсене на по-трайно и работещо решение открихме упражнение от йогата, което не само облекчава болката, но и помага за укрепване на гръбнака, както и предпазва от задълбочаване на проблема. Упражнението е лесно и приятно, подходящо за почти всички възрасти, като с него трябва да внимават само хората с прещипан нерв, за които се препоръчва първо консултация с физиотерапевт и след това пристъпване към трика за справяне с болка в гърба.

„Позата на детето“ е позната в йогата като благоприятна за разтягане на цялото тяло и издължаване на гръбначния стълб. Тя увеличава притока на кръв в застегнатата зона на гръбнака и така подкрепя възстановяването.

Изпълнява се по следния начин. Застанете на пода на колене и притиснете гръдния кош към коленете. Задръжте 2 минути. Ръцете могат да бъдат опънати пред вас, но и отпуснати край тялото. Под главата може да поставите възглавничка за повече удобство. Дишайте дълбоко и мислете как болката напуска тялото ви.

При болка в кръста, която е остра и не отшумява, винаги имайте предвид, че е възможен проблем и с вътрешните органи – примерно бъбреците – и не отлагайте консултация с лекар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Правете това на работа, за да имате повече енергия и да сте по-продуктивни

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Кои са "позволените храни" при колит?

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Митове и истини за здравословното хранене, които всеки трябва да знае

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно