Не яжте това на закуска

74340
Не яжте това на закуска
Снимка: iStock/Guliver

Общоприето е, че закуската трябва да бъде възможно най-здравословна за тялото. Първото сутрешно хранене задава тон за целия ден, зарежда ни с енергия, а също така дава усещане за бодрост. Не всички обаче знаят, че някои продукти не трябва да се ядат на гладно, тъй като нанасят удар върху здравето, както и върху фигурата.

1. Сурови зеленчуци

Много хора смятат, че зеленчуковата салата е много здравословна. Разбира се, но не и за закуска. Суровите зеленчуци са с високо съдържание на груби фибри. Те дразнят лигавицата на стомаха и причиняват чувство на тежест и подуване. В допълнение, салата от сурови зеленчуци сутрин може да доведе до подуване на корема и повишено производство на газове през целия ден.

Това е най-пълноценната закуска

Зaкуcкaтa мoжe дa бъдe пoлeзнa, caмo aкo в нeя ca включeни хрaни, cъдържaщи бaлaнcирaнo кoличecтвo прoтeини и въглeхидрaти, пишe РИA Нo...

2. Сладкиши

Тези, които са свикнали да закусват с вкусни сладкиши или бисквити трябва да се замислят сериозно. Такава нездравословна закуска може да доведе до развитие на диабет тип 2. Работата е там, че на празен стомах сладката закуска се превръща в непоносимо изпитание. Тялото започва активно да произвежда инсулин. С течение на времето панкреасът няма да може да се „бори“ със захарта, както преди.

3. Цитрусови плодове

Ето коя е най-добрата междинна закуска

Лейла Кадирова, главният диетолог на Краснодарския край, посочва храните, които са подходящи за задоволяване на глада между основните х...

Във филмите често показват, че хората сутрин пият чаша прясно изцеден плодов сок. Лекарите не препоръчват такъв старт на деня. Работата е там, че цитрусовите плодове са с много високо съдържание на плодова киселина. Тя действа върху лигавицата на стомаха по същия начин като оцета. В резултат на това може да развиете гастрит или язва.

4. Кафе

Много хора са свикнали да пият чаша ароматно кафе на гладно. Това не бива да се прави по една проста причина. Солната киселина, която е в стомаха, започва да се произвежда по-активно. Това води до дразнене на стените на стомаха, а след това и на червата. Освен това кафето потиска производството на хормона серотонин, който е отговорен за доброто настроение. Ето защо любителите на ароматна напитка рано сутрин могат и да не започнат деня си в добро настроение.

Защо закуската е толкова важна

През последните години много се спори за ползата на закуската. Някои специалисти я отричат, други държат на мнението, че тя е необходим...

5. Кисело мляко

Някои дори не осъзнават, че киселото мляко на гладно вреди. Причината е същата - солната киселина. Тя унищожава полезните млечнокисели бактерии. Следователно няма да има полза от киселото мляко, а напротив, може да се появи лошо храносмилане.

Яденето на храна на гладно не трябва да дразни стомаха и червата ни, за да не усещаме дискомфорт през целия ден.

Пълнозърнестите зърнени храни са най-подходящи за закуска. Те са вкусни и здравословни и могат да ви дадат сутрешната доза енергия.

* Информция: ТАСС, превод : БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Правете това на работа, за да имате повече енергия и да сте по-продуктивни

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Кои са "позволените храни" при колит?

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Митове и истини за здравословното хранене, които всеки трябва да знае

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно