Нещата, за които да внимаваме преди да си закупим жилище

12835
Нещата, за които да внимаваме преди да си закупим жилище
Снимка: istock

Планирате ли да си купите къща? Не сте сигурни какво да търсите, когато купувате жилище? Вижте нашата статия! Съветваме какво е важно!

Всеки, който мечтае за дом, е изправен пред основния въпрос – да построи или купи? Отговорът на този въпрос в никакъв случай не е очевиден, така че си струва да се обмислят всички плюсове и минуси. 

Купуването на къща е свързано с инвестиция на огромни финансови ресурси. Така че това е голямо решение, обикновено за много години, а понякога дори и за цял живот. За да не съжалявате за покупката на избрания имот и да гарантирате, че използването му ще бъде безпроблемно, е важно внимателно да проверите няколко важни въпроса.

Купуване на жилище

Ако решим да купим къща, ключовият въпрос е нейното местоположение. При закупуване на къща от строителен предприемач, ние търсим апартамент, разположен на място, което ще отговори на нашите очаквания.

Размер на парцела 

Ако сами строим къща и търсим парцел за такава инвестиция, трябва да вземем предвид, че формата и размерите на парцела ще определят сградата, която ще можем да построим върху него. Когато закупуваме готово построена къща, ние нямаме никакво влияние върху нея, защото предприемачът винаги се опитва да използва земята в съответствие с указанията на плана за устройство на територията или решението за зониране.

Тези компоненти влияят върху цената на имота, така че са пряко свързани с бюджета, с който разполагаме. Когато избирате имот, си струва да обърнете внимание на времето за пътуване до работа и наличието на необходимата инфраструктура, като магазини, училища или аптеки. Трябва също да проверите плана за устройство на територията. Можем да разберем дали в района има например строеж на оживен път или огромен хипермаркет. Нещо повече - самата класификация на съседните парцели може да ни каже много за това как ще изглежда кварталът в бъдеще.

Строителна технология

Инвеститорите са изправени пред избора на технология за строителство на къщи. Избират между дървена, керамична, тухлена или друга къща, коя ще бъде най-добрата. От друга страна, разработчиците обикновено изграждат традиционната и най-често използвана технология.

Тип отопление

В ерата на повишаване на осведомеността за енергийните източници и насърчаване на екологията и спестяванията много хора обръщат внимание на начина, по който сградата ни се снабдява с топлина. Очевидно е, че когато купуваме къща  по стандарт, няма да можем сами да избираме. От друга страна, хората, които сами планират строителството, прекарват много време в избора на правилния вид гориво. Те проверяват разходите, които ще направят в бъдеще, заедно с инвестиционните разходи. Само след анализ на ситуацията те правят правилния избор.

Допълнителни системи 

Тази точка е свързана с горната. Независимите инвеститори трябва допълнително да помислят за използването и инсталирането, например на системи за повторно използване на топлина от вентилацията, използването на  термопомпа, която също се избира в зависимост от условията на земята и размера на парцела и използването на слънчеви колектори с цел спестяване на отопление на битова вода. 

Има и все повече въпроси относно фотоволтаичните инсталации, произвеждащи електричество.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com