Невероятна маска за лице с мед, която моментално ще промени кожата ви

43589
Невероятна маска за лице с мед, която моментално ще промени кожата ви
Снимка: Pixabay

В модерния свят, в който живеем, козметичната индустрия е успяла да разработи хиляди продукти, имащи за цел да подобрят външния ни вид. Много от тях са фокусирани върху кожата на лицето и забавяне нейното стареене. Днес обаче ще обърнем внимание на една невероятна маска за лице с мед, която е в състояние да направи чудеса с вас.

Ще ви обясним как много лесно можете да си приготвите маската, какви са ползите от нея, колко често можете да я нанасяте върху кожата и с какво да се съобразите по време на разкрасяващите процедури.

Всичко, което трябва да знаете за перфектната маска за лице с мед и аспирин

Знаете, че на пазара има много продукти, но качествените от тях са твърде скъпи. Да не говорим за химикалите, които са способни да предизвикат алергични реакции. Всъщност това е сред причините хората да избират домашно приготвените маски, в състава на които участват натурални продукти.

Маската за лице с мед и аспирин, за която ще си говорим днес, успява да освежи лицето до такава степен, че самочувствието на жените завидно ще се повиши.

Ще разгледаме поотделно всяка от съставките в маската, така че да сте спокойни и уверени, когато я нанасяте върху кожата си.

Знаете, че аспиринът сам по себе си е болкоуспокояващо средство. Него можете да го откриете във всяка една аптека. Той способства за намаляване на главоболието и е много ефективен, ако имате проблеми с кръвообращението.

Не всеки обаче е наясно с това, че в медикамента се съдържат и съставки, които са изключително полезни за кожата на лицето. Това се дължи на мастноразтворимата хидро киселина, която е с висока концентрация в аспирина. Именно тя влиза в състава на не един или два крема, ексфолианти и всякакви други разкрасяващи продукти.

Когато киселината попадне върху кожата на лицето, тя автоматично спомага за премахването на белези и тъмни петна. С нея можете категорично да забравите за мъртвата кожа.

Ще споменем и за нейния противовъзпалителен ефект, който също не е за подценяване. Ако искате да си приготвите маска с мед и аспирин, но имате чувствителна кожа, склонна към акне, то тази комбинация е изключително подходяща за вас.

Когато медът и аспиринът си взаимодействат, те се превръщат в магическа смес, успяваща дори да прикрие мимическите бръчки. Истинско чудо, нали?!

Маската се препоръчва за всички видове кожа. Тя не влияе върху естественото омазняване на лицето.

Една маска може да преобрази лицето ви. Изполвайте...

Рецептата за маска за лице с мед и аспирин

Както споменахме и по-горе, маската е евтина и се приготвя за нула време. Единственото нещо, което да вземете под внимание, е медът, който възнамерявате да ползвате при направа на сместа. Важно е да използвате домашно производство, така че в самия продукт да липсват захари, глюкоза и други добавки, които променят неговото естествено действие.

Съставки на маската:

• 4 таблетки аспирин;

• 2 (50 г) супени лъжици органичен мед;

• 1 (10 мл) супена лъжица вода;

• 5 капки витамин E (по избор).

Инструкции за приготвяне:

3 маски за лице, които да изпробвате, ако имате мазна кожа

Мазната кожа е много често срещан тип кожа, която се дължи на излишното производство на себум, който е веществото, което защитава и хид...

Започнете с натрошаването на аспирина. Можете да го направите по най-различни начини – с дъното на чаша, в хаванче или както за вас е удобно. Към натрошения медикамент добавете вода и отново бъркайте. Прибавете и количеството мед и продължете с бъркането, докато не се получи гладка и еднородна смес. Можете накрая да прибавите и витамин Е, не е задължително, вие решавате.

Как се използва маската

Важно е преди нанасяне на маската да почистите грима от лицето си, да го измиете добре с хладка вода и натурален сапун и едва след това да преминете към съществената част.

Вземете с шпатула или върха на пръстите си от готовата смес и започнете да покривате лицето си с нея. Можете да нанесете от продукта и по шията, така че резултатите да са максимално добри. В продължение на 3 минути масажирайте лицето, а след това оставете продуктите да подействат за още 10 минути.

Отмийте маската с хладка вода и завършете разкрасяващата процедура с хидратиращия крем, който ползвате.

В началото можете да приготвяте тази маска с мед и аспирин 2 – 3 пъти в седмицата. След това съкратете до веднъж на седмица. Дайте на кожата си това, от което тя има нужда!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Необичайни симптоми, които показват, че страдате от сезоннa алергия

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Дневна доза: колко сурови бадеми най-много да ядем?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com