Паста като в ресторант: Как да готвите пастата правилно

14396
Паста като в ресторант: Как да готвите пастата правилно
Снимка: iStock/Guliver

Рядко можем да срещнем човек, който не обича спагети, но не всеки успява да ги приготви така, че да са наистина впечатляващи. Има някои тънкости, които не са известни на широката общественост. Това обаче по никакъв начин не усложнява приготвянето на паста от всеки, който не е кулинар.

Няма нищо по-лесно от варенето на тестени изделия. Това е бързо за приготвяне и засищащо ястие, което се съчетава както с месо, така и с риба. На опаковката на всеки продукт производителите посочват начина на приготвяне, но понякога вместо апетитна вечеря на котлона се появява грозна бучка тесто. Защо се случва това и как правилно да се приготви пастата?

Липса на достатъчно вода

Пролетна паста, която да приготвим у дома

Лятото е почти на прага ни, но истината е, че времето е прекрасно за пролетни рецепти. Именно една такава ще ви представим днес.  ...

Качеството на ястието пряко зависи от обема течност, в която се приготвят макароните. Всяка паста трябва да има свободно място, тогава те няма да се слепват до неприятна тестена бучка. За 100 гр продукт е необходим 1 литър вода.

Солите в неподходящото време

Става дума за солта, която позволява на пастата да запази чистата си форма и предотвратява слепването. Затова добавете малко сол към водата предварително. За 100 гр тестени изделия са необходими 10 гр сол.

По време на готвенето се добавя масло

Италианците се ужасяват, когато видят, че пастата се приготвя  с добавка на растително масло. Този метод запазва текстурата на макароните, но напълно убива вкуса им. Съставките се смесват до готово ястие, едва след това е подобряват и разкриват гастрономическите характеристики на пастата.

Как да приготвите перфектна паста в 4 лесни стъпки

От пене и спагети до фетучини и макарони, пастата се предлага в различни форми и размери и може да се приготви по много начини. Двата н...

Вода с ниска температура

За да развалите макароните, е достатъчно да ги изсипете в некипяща вода. Задължително е да изчакате появата на мехурчета и едва след това да изсипете съдържанието на пакета.

Затворен капак

Едно от основните правила за приготвяне на тестени изделия е да се готвят в леко отворен тиган, при непрекъснато разбъркване. В противен случай пастата ще залепне по стените и ще загуби добрия си външен вид. Не се препоръчва да изплаквате макароните след готвене, те се охлаждат и губят вкуса си. Друга често срещана грешка е нарушаването на времевите режими. Производителите ясно посочват колко трябва да се вари техният продукт.

Съветите ще ви помогнат да избегнете грешки при приготвянето на пастата. Спазването на простите препоръки ще помогне винаги да зарадвате близките с вкусна храна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Нумерологията и нейното въздействие върху човешкия живот

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да облекчим болката при изгаряне: 4 ефективни начина

Как да облекчим болката при изгаряне: 4 ефективни начина

Лекар: 4 сериозни причини да се чувствате уморени, но да не можете да заспите

Как се оказва първа помощ при задавяне?

3 невероятни ползи за здравето, които ни осигурява зеленият цвят

5 знака, че партньорът ви е отегчен от вас

Кои са най-лоялните зодии, на които винаги можете да разчитате

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com