Ползите от лимонената вода

2659
Ползите от лимонената вода
Снимка: iStock

Напоследък все повече лекари и диетолози препоръчват да пиете лимонен сок на гладно. Той е сравнително евтин, а и страшно полезен за тялото ни. Ето защо да го приемате всяка сутрин:

Прочиства тялото

Лимонената вода ще изхвърли токсините от тялото ви. Вкусът ѝ определено е кисел, но можете да го овкусите по някакъв начин. С приемането на тази вода в тялото започват да действат сложни биохимични реакции. Кисело-алкалният баланс се измества в полза на алкалната среда. Лимоновият сок стимулира черния дроб, който започва да премахва по-активно токсините, а водата ги изхвърля от тялото.

Какво е диета детокс

Подпомага функцията на червата

Лимонената вода помага за регулиране на стомашната дейност, помага при запек и метеоризъм. Причината за това е, че лимоните са богати на пектинови влакна. Те са изключително полезни за дейността на дебелото черво. Една чаша топла вода от лимон действа като будилник на тялото ви и то изхвърля отпадъците.

Добър начин да отслабнете

За да свалите килограми, тялото ви трябва да се алкализира. Всички процеси протичат много по-добре в алкална среда. Лимоновият сок потиска апетита, а също така има диуретично действие и е добре да го пият тези, които страдат от отоци по краката.

Успокоява раздразнения стомах

Ако легнете с пълен стомах, можете да се събудите с гадене или киселини. В този случай топлата вода с лимон, който съдържа и флавоноиди, ще помогне за намаляването на киселинността. Калиевите соли пък ще облекчат чувството на гадене и ще можете да си легнете и спите спокойно.

8 безценни приложения на ЛИМОНА

Полезна е за очите

Определено очите ви ще се зарадват на лимоновата вода. Тя е богата на витамин С, а той е изключително важен за катаракта и дегенерация на макулата. Ако искате да се радвате на добро зрение дълго време, определено трябва да пиете лимони.

Полезна е за кожата

Не е нужно да ви убеждаваме, че водата е полезна за кожата ви. Тя е най-малкото, което можете да направите, за да имате здрава и красива кожа. Прибавете лимони и ще получите истинска бомба. Причината за това е, че те съдържат антиоксиданти, които се борят с бръчките, петната и свободните радикали. В резултат на това вие имате по-здрава и красива кожа, която е чиста от акне и други подобни проблеми.

По-здрава имунна система

Когато пиете лимонена вода, вие ще направите имунната си система по-здрава. Така ще предотвратите честите посещения при доктора, а също така ще се възстановявате от настинки по-бързо или дори няма да се разболявате от тях. Това се дължи главно на витамин С, който е борбен защитник на организма от вирусни инфекции и слабости в имунната система.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Съвместими зодиакални съвпадения за зодия Везни

Кои са петте черти на успешния бизнесмен?

Домашният препарат, с който ще отпушите мивката за секунди

Всичко за двойната брадичка, плюс 6 лесни упражнения за премахването й

Чаят от тази подправка унищожава мазнините и регулира теглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Открийте най-много и най-малко съвместимите зодиакални знаци според астрологията

Какво причинява висока сутрешна кръвна захар и как можете да я намалите?

Нумерологията и нейното въздействие върху човешкия живот

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com