Съвети при избор на дограма

6468
Съвети при избор на дограма
Снимка: iStock/Guliver

Дограмата е витрина на всяка сграда, поради което правилно подбрана е от особено значение. В момента на пазара има дограма, която се различават по отношение на издръжливост, комфорт при използване, естетика, както и топлинни и акустични параметри. Освен това, купувачът ще намери разделение според материала, от който е направена, а суровините включват дърво, PVC (пластмаса) и алуминий.

Всеки от тези материали предлага различни естетически стойности и има различни технически параметри, но изборът на конкретен вид може да изглежда само труден. За да направим решението за избора по-лесно, решихме да подготвим кратко ръководство за това какви функции имат избраните видове дограми и коя от тях ще функционира най-добре във вашия дом.

Дървени прозорци - вечна елегантност и стил за тези, които ценят уюта и екологията

Най-ефикасният домашен препарат за прозорци

Прозрачните прозорци, заедно с искряща печка и осветителни тела за баня, са отличителен белег на добрата домакиня. Почистването на проз...

Прозорците от естествено дърво се избират както за дървени, така и за тухлени еднофамилни къщи. С правилния състав те също изглеждат страхотно в съвременното строителство. За разлика от други видове прозорци, дървените прозорци се нуждаят от редовна поддръжка, за да ги поддържат в добро състояние в продължение на много години. 

Когато избирате дървени прозорци, трябва да обърнете внимание от какви дървета са направени. Например дървените прозорци изработени от борова дървесина осигуряват висока устойчивост на деформации, причинени от влага, а дървесина от лиственица прави прозорците много здрави и устойчиви на механични повреди. 

PVC дограма - високо качество на най-ниска цена

Поливинилхлоридът (PVC) е пластмаса, която освен много приложения в електрониката и домакинските уреди, служи и като строителен материал за прозорци. Използваната в момента технология позволява производството на PVC дограма на относително ниска цена, което директно се изразява в тяхната атрактивна цена. Тази функция ги прави идеални за обзавеждане на голям брой стаи.

За да не се запотяват прозорците в студените дни, за да няма влага и плесен, приложете този трик

Няма никакво място за съмнение, че наличието на мухъл или на плесен може да се окаже опасно за нашето здраве. В действителност е напълн...

Допълнително предимство на PVC дограмата е фактът, че те имат високи топлоизолационни свойства което означава, че оборудването на цялата къща с такива прозорци ще бъде много по-евтино, отколкото при алуминиевите или дървените прозорци, като същевременно се поддържа висок коефициент на топлоизолация. Може също да изглежда обнадеждаващо, че PVC прозорците се предлагат в много цветни версии, а някои от тях успешно имитират дърво или алуминий. 

Когато ги избирате обаче, трябва да обърнете специално внимание на формата - поради тяхната конструкция, те са предназначени за стандартни размери и не са подходящи за остъкляване с големи размери.

Алуминиева дограма - висока издръжливост в модерно издание

Най-голямото предимство на алуминиевите прозорци е тяхната висока надеждност и устойчивост на механични повреди, което ги прави идеални за широкоформатни стъкла вътре или извън сградата. Те са идеални и като ъглови прозорци, придавайки на сградите изключително модерен вид. Алуминиевите прозорци също ще допълнят перфектно модернистичния интериор на сградите. Голямата издръжливост на алуминия в конструкцията на прозорци в комбинация със защита срещу взлом е почти невъзможно препятствие. В допълнение, алуминиевите прозорци, благодарение на подходящите уплътнения, осигуряват високи акустични свойства и топлоизолация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Кои са "забранените" храни при болки в ставите?

Само по 1 чаша топла вода на гладно - върши чудеса за тялото

Съвместими зодиакални съвпадения за зодия Везни

Кои са петте черти на успешния бизнесмен?

Домашният препарат, с който ще отпушите мивката за секунди

Всичко за двойната брадичка, плюс 6 лесни упражнения за премахването й

Чаят от тази подправка унищожава мазнините и регулира теглото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com