Тези сутрешни ритуали ще променят живота ви

10059
Тези сутрешни ритуали ще променят живота ви
Снимка: iStock/Guliver

Вземете вана с магнезиеви соли. Може би сутрин бързате да си вземете душ и нямате много свободно време което да отделите, но това е така, защото така сте структурирали графика си. Легнете си по-рано така, че сутринта да не е нещастен поход със задачи предизвикващи стрес. Солите за вана (особено евкалиптовите) премахват токсините и облекчават мускулното напрежение и болката, наред с други ползи за здравето. В крайна сметка се чувствате така сякаш слоеве от стрес са били премахнати от вас.

Задайте намерения/цели. Това не е много по-различно от писането на списъка със задачи с изключение на един основен фактор - вашите намерения не трябва да бъдат задачи и отговорности. За да бъдете най-ефективни, те трябва да са насочени към това как ще подходите към задачите и отговорностите си.

Облечете си нещо топло веднага щом станете. Когато леглото не ви примамва с топлината си е много по-лесно да свършите сутрешните си задачи.

Вместо да медитирате, научете се просто да седите на тихо няколко минути. Една от любимите практики за успокояване е просто „седене“, което е като медитация, освен че не идва с неудовлетвореността от опитите да се постигне дзен.

Седнете без да се разсейвате от телефона, телевизията или други хора за малко. Не е нужно да затваряте очи или каквото и да било и не е нужно да се фокусирате върху дишането си, ако не искате. Можете да си направите чаша чай и да се успокоите ума си позволявайки ви да се фокусирате и да не се разпокъсвате на 5 различни посоки.

Четете книга – не вестника или вашите съобщения в Twitter. Съблазнително е да искате да скролвате и да сте в крак с всичко, което се случва в света, но в крайна сметка това просто ви вкарва в непрекъснатата надпревара и безмислено преследване на статуси и безмилостни новини. Вместо това се опитайте да прочетете няколко страници от книга.

Направете списък с най-основните си задачи и ги зачеркнете, докато ги изпълнявате. Под основни се има предвид: „стани“, „измий зъбите си“. Причината не е в това да помните тези неща, а да придобиете чувство за постижение и инерция, което нараства сутринта, а после и през целия ден.

Дръжте телефона си от другата страна на стаята, когато спите, за да не е първото нещо, което виждате, когато се събудите. Денят няма да започне добре ако още преди да сте станали сте обсипани с имейли. Да не говорим, че ако се будите от алармата на телефона Ви, тя ви принуждава да станете, за да я изключите, когато е далеч от Вас.

Уверете се, че графикът ви за сън съвпада с вашия биологичен/циркаден ритъм. Приложението Sleep Cycle, може да ви помогне с това. Работете с тялото си, а не срещу него. Разберете кое е най-доброто Ви време за събуждане и колко часа са Ви необходими, за да функционирате най-добре.

Преди да станете, отделете няколко минути, лежейки (ако можете да го направите, без да заспите) и си представете как точно искате да изглежда денят ви - или още по-добре, какво чувство искате да има. Планирането се бори с тревожността и трябва да отделите няколко минути за да създадете нагласа за очакващия ви ден.

Разтягане в леглото. Ако сте от хората, които скачат веднага от леглото, останете за няколко секунди и се разтегнете. Това помага да облекчите напрежението от това, че може би сте спали в неудобно положение, както и да събудите тялото и мускулите като ги подготвяте за ставане.

Ако ще се събудите рано за нещо, нека бъде нещо което очаквате с нетърпение като например бърз масаж. Това не е нереалистично: можете да получите 10-минутен масаж за 10 долара, което е напълно възможно и напълно променя тона на деня ви. Независимо от това дали изборът ви на дейност води до наместване на рамото, трябва да е нещо, което е релаксиращо или вълнуващо, в идеалния случай и двете.

Пишете на някого добро утро. Освен че тези съобщения са прекрасни за получаване, това ви кара да се чувствате свързани.

Решете нещо да направите за себе си по-късно през деня. Всички знаем ,че излизането в петък вечер е мотивация да минете през седмицата, но какво ако решите да си вземете любимата си напитка от любимото ви кафе в 15:00? Да направите или поръчате любимата си храна за вечеря когато се приберете? Да решите да гледате 2 часа Нетфликс без чувствате никаква вина за това? Решете нещо и нека това бъде вашата мотивация да свършите всичко останало.

Уважавайте границите си. Ако никога няма да сте някой, който всъщност може да стане и да пробяга четири километра преди работа, не се насилвайте, защото има излизане от зоната си на комфорт и израстване, както да бъдете нечестни за това, кое всъщност ви носи удовлетворение. Хората правят много неща без да имат истинско желание, но започнете сутринта си, зачитайки себе си и денят ви ще следва тази траектория.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Правете това на работа, за да имате повече енергия и да сте по-продуктивни

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Кои са "позволените храни" при колит?

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно