Топ съвети при търсене на работа

6660
Топ съвети при търсене на работа
Снимка: iStock/Guliver

Без значение дали ти се налага веднага да напуснеш токсичното си работно място или си безработен от по-дълго време, понякога може да ти се наложи да действаш светкавично. Ако разгледаш по-долу нашите основни съвети и препоръки при търсенето на работа, ще се изненадаш от бързия и положителен резултат. Опитайте се да приложите възможно най-много от тях.

1. Кандидатстването за всяко намерено свободно място не е добра идея. Затова трябва да фокусирате търсенето си върху задания, за които имате подходящата квалификация. Така ще имате и доста по-голям шанс да бъдете избрани за интервю. Ако просто изпращате случайни автобиографии или мотивационни писма - това това си е чиста загуба на време.

Пазете се от тези хора, те са енергийни вампири

2. Не спирай да кандидатстваш за работа! Правете го непрекъснато, докато не чуете положителния отговор на работодателя. Повечето хора, които търсят работа, са отхвърлени от над 15 работодателя, преди да успеят да намерят такава. Учете се от грешките си и продължавайте смело, докато не получите правилата оферта.

3. Свързване с потенциални работодатели. Това също е много добра идея. С тази проявена активност демонстрираш пред работодателя, че се отнасяш много сериозно към свободната позиция, обявена от него. Покажи, че наистина си енергичен и активен човек.

4. Комуникирай активно с професионалисти в областта си. Много голяма част от хората намират работа по този начин. Техен приятел, познат или колега им прави съдействие или препоръка. Трябва добре да запомните, че понякога работа се намира на възможно най-малко вероятното място. Бъди отворен за общуване и не спирай да комуникираш!

5. Подготовка за интервю. Преди да отидеш на интервю за работа, добре си припомни какво точно си написал в CV-то си, преди да отидеш при конкретния работодател. Прегледай и обявата за работа, където кандидатстваш.

Какъв шофьор сте според зодията

6. Често задавани въпроси на интервю. Упражнявай непрекъснато отговорите си на най-често задаваните въпроси по време на едно интервю. Те са няколко основни типа, които ще ти бъдат зададени със сигурност. Въпреки че няма как да знаеш какво точно би се случило, изглежда много неразумно да нямаш подготовка на твой отговори на въпросите, задавани най-често по време на едно съвсем резонно интервю за работа.

7. Външен вид. Външния вид е от значение и всички много добре знаем това! Запомни, че първите няколко минути са от изключително голяма значение за впечатлението, което ти ще оставиш в интервюиращия / интервюиращите. Затова следва да си облечен по най-подходящия начин за типа работа и компанията, в която кандидатстваш, както и да се държиш професионално.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Правете това на работа, за да имате повече енергия и да сте по-продуктивни

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Кои са "позволените храни" при колит?

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно