Време за теб! Време за... косата ти!

21173
Време за теб! Време за... косата ти!
Снимка: Студио Модерна България

Извънредното положение затвори фризьорските салони, за ужас и съжаление на много жени. Но затвори и нас вкъщи. Затова събрахме различни идеи как да се възползваш от ситуацията и да заздравиш косата си, докато си си у дома. А най-хубавото е, че след тях, косата ти ще изглежда страхотно, дори без фризьор!

Подхрани косата с маска

Помниш ли как казваше, че все нямаш време да си направиш хубава домашна маска и да постоиш с нея? Сега вече имаш цялото необходимо време вкъщи! А най-хубавото е, че можеш да съчетаеш престоя с терапията за коса с други дейности, които извършваш през деня. Маската няма да ти пречи, докато чистиш дома, играеш с детето или готвиш. Направи я рано сутринта и можеш да я носиш дори по време на хоум офиса, докато работиш от вкъщи!

Или изчакай до вечерта и си направи истинско уелнес спа изживяване. Приготви си маската, топла напитка и любимо четиво, пусни си приятна музика, а за максимално удоволствие и релакс, можеш да си включиш и масажор.

Използвай сешоар с отрицателни йони

Един от най-големите бичове за косата е топлинната обработка. Пресата, машата и сешоарът горят много косата, изтъняват я, причиняват цъфтежи и я правят вяла. За съжаление обаче, се налага да си го причиняваме, за да изглеждаме по-добре навън.

Но сега, когато си вкъщи, можеш да си позволиш лукса да не я третираш топлинно. Сешоарът е единственият уред, който не можеш да спестиш на косата си. Затова се увери, че той е щадящ за нея и си осигури сешоар с йонна технология като Уелнео 2в1 Еърпро. Той излъчва отрицателни йони, които разпадат водните молекули и съкращават времето за сушене. Йоните запечатват влагата в дълбочината на косъма, без да отварят кутикулите, като така оставят косата хидратирана след сушенето. Така тя не се наелектризира, не хвърчи и не разваля формата си. В резултат косата е блестяща, мека и гладка като коприна. Уелнео 2в1 Еърпро е сешоар с йонизираща функция и ексклузивна туист технология – завърташ пръстена и от класическо сушене преминаваш към функция тунелно сушене на косата. Добре е да започнеш с класическото сушене, с което да обереш по-голямата част от влагата в косата, след което можеш да преминеш към тунелното сушене. То ти позволява до 70% по-бързо изсушаване и прави косата по-загладена, блестяща и мека.

Сешоар Уелнео 2в1 Еърпро има 3 настройки за топлина: умерена, средна и висока; 2 скорости за струята, както и бутон за студен въздух за перфектен завършек на прическата и по-дълготраен резултат. Ако имаш по-тънка коса, фризьорите съветват да използваш средната струя и топлина при класическото сушене, както и при тунелното. Така щадиш косата си и пак получаваш желания резултат откъм изсушаване и прическа.

Забрави пресата и машата

Сега не ти се налага да третираш косата си всеки ден, за да я оформяш, като я изправяш или къдриш с уреди. Остави я да си почине от мъченията, забрави пресата и машата. Опитай някои ретро методи за стилизация, докато си вкъщи. Сега имаш достатъчно време да експериментираш – тествай къдренето с ролки или сплитането на косата на плитки, докато е още мокра, за да се насладиш на естествена „ретро преса”.

Ако пък си почитателка на правата коса, отново не е нужно да я гориш допълнително с преса след сешоара. С тунелното сушене на Уелнео Еърпро можеш да загладиш косата си, още докато я сушиш. Просто завърти пръстена на сешоара и премини от класическо сушене към тунелната функция. Тунелното сушене е едно съвсем ново изживяване за теб и твоята коса. То е идеален вариант за сушене, особено когато косата ти е дълга, защото разпределя косата на кичури и така я сушиш много по-бързо. Издухвайки въздуха надолу и от двете страни в тунела, въздушната струя се разпределя внимателно и равномерно по цялата дължина на косата, предотвратявайки разхвърчането и прекомерното изсушаване. Така след сушене косата ти е по-оформена и по-права, загладена и толкова блестяща!

Използвай бутона за студен въздух

Създай си навик винаги, когато сушиш или оформяш косата си със сешоар, да завършваш процедурата със струя студен въздух. Така фиксираш постигнатия резултат от оформянето, без да се налага да използваш запечатващ продукт като лак, който утежнява и уврежда косата. Освен това, при сушенето косата се нагрява дотолкова, че след приключване на сушенето, в нея има остатъчна топлина, която продължава да я гори и изтощава, докато изстине напълно. Със студената струя на сешоари, като Уелнео Еърпро, тази остатъчна топлина се премахва, а косата остава загладена по-дълго, по-блестяща и копринено мека на допир.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com