Аспаруховият мост в "предаварийно състояние", според АПИ не е опасен (ВИДЕО)

8284
Аспаруховият мост в "предаварийно състояние", според АПИ не е опасен (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Аспаруховият мост е опасен. За това алармира общински съветник от Варна с видео, публикувано във Facebook профила си - Мартин Златев. Граждани настояват за спешен ремонт на конструкцията му.

Вижте кадрите и преценете сами. Ето какво написа той:

"Варненци!

Това е актуланото състояние на 44 годишния Аспарухов мост. Днес се откъсна и поставената метална плочат на фугата точно над мястото където се намирам. Ако АПИ, областния управител Пасев и кмета Портних не се самосезират и не вземат мерки за спешен ремонт нищо добро не ни чака.

Ремонтират Аспарухов мост през месец май

През следващия месец ще бъдат извършени ремонтни дейности на Аспарухов мост във Варна. Проектът предвижда да бъдат направени прева...

Тука предизборните обещания за 35 милионния ремонт не вършат вече работа.

Необходими са действия."

Тежка катастрофа на Аспарухов мост, пострадали няма

Сигнал за инцидент на Аспарухов мост е получен днес около 7 и 30 сутринта. Лек автомобил, който се е движил с превишена скорост, се е ...

Последният основен ремонт на Аспаруховият мост е бил през 99г., но той е върху горната част на самия мост. Отдолу нищо не е правено. Има лагери, има места, в които лягат гредите, те не са обслужени, обясни общинският съветник.

Граждани, живеещи в района се притесняват, че може да се стигне до трагедия като тази в Генуа, заради неподдържаната 40 години конструкция.

Според АПИ няма нищо тревожно, защото всички дефекти, показани в клипа са повърхностни и няма нарушения по самата конструкция.

Пред BTV инж. Иван Досев от УС на АПИ коментира: "Може би за обикновените хора това състояние изглеждат опасно, но това,което се вижда на клипа са повърхностни пукнатини на бетоновото покритие. Мостът е здрав." По думите на Досев той е "абсолютно безопасен", а "конструкцията е здрава и годна" . Изследване на експерти от АПИ през 2019г. е доказало това. Щом и г-нът, който снима клипа е на моста, значи той е безопасен, каза още той.

Точно на обратното мнение обаче е инженерът участвал в строителството и проектирането на Аспаруховия мост преди повече от 40 г.

Дежурни екипи следят за обледяване по Аспарухов мост

Във връзка с влошаването на времето от 29 ноември са въведени дежурства на специализирани екипи, които следят обстановката на Аспарухов...

Инж. Марин Добрев е категоричен - този клип показва предаварийно състояние на моста. "Рамката е силно увредена, което е много тревожно. Тревожно е и състоянието на ролковите лагери, които не са почиствани и гресирани. Не са промазвани и водещи въжета. Необходим е спешен, авариен ремонт, защото за Аспаруховия мост няма друг маршрут. Спешно трябва да се провери състоянието на моста, защото от 76г. никой не се е качвал да го обследва.", каза той.

Не мога да разбера неглижирането от страна на АПИ?, коментира общинският съветник от Варна, снимал клипа.

И в момента вървят "кърпежи", както ги наричат граждани, живеещи в района, които вече са протестирали заради лошото състояние на Аспаруховия мост. В района вече има задръствания, показаха кадрите на BTV.

Тази фуга се ремонтира поне 3-ти път в рамките на последните 2-3 месеца. Не мога да се съглася с мнението на инж. Досев от АПИ, че мостът е в добро състояние и няма нужда от ремонт, каза една от протестиращите.

Не мога да разбера, защо си затварят очите и на черното казват бяло. Дано не стане някоя голяма беля, защото тогава вече ще е късно, каза друг от потърпевшите варненци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВАРНА:

Варненски съд отхвърли жалбата на отстранения кмет на район „Приморски“

Дете е с хематом, пропадна в шахта във Варна

Двойки с репродуктивни проблеми ще получат финансова помощ от Община Варна

Пожар в Дом за хора с умствена изостаналост край Варна

Варненско училище забрани телефоните в часовете, но и в междучасията

Варненци вземат нещата в свои ръце: Организират доброволни патрули

Солена глоба за всеки, който наруши кметска заповед на Сирни Заговезни

Приеха бюджета на Варна за 2024 година: Ето за какво дава най-много пари

Откриха мина в морето край Варна

Премахват зелената зона за събота и неделя във Варна. Ето откога

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com