Coca-Cola European Partners откри своя нов център за финансови услуги във Варна

23849
Coca-Cola European Partners откри своя нов център за финансови услуги във Варна
Снимка: Надежда Георгиева

На 24 юни, с официална церемония, бе открит новия офис на Coca-Cola European Partners (CCEP) във Варна. На събитието присъстваха главният изпълнителен директор на Coca-Cola European Partners Деймиън Гамел, главният финансов директор Ник Джангиани, вицепрезидентът на „Споделени финансови услуги“ Тамзин Хобороу и кметът на морската ни столица Иван Портних, които заедно срязаха лентата и обявиха центъра за открит.

Новият финансов офис ще осигури близо 100 работни места за региона. Той се намира на бул. "8-ми приморски полк" 115, етаж 4. Служителите ще извършват широк спектър от финансови услуги. Това събитие представлява част от разширяването на вече съществуващия офис на Coca-Cola European Partners в София, който отвори врати през 2013-а година и в момента има приблизително 800 служители.

“Изключително сме щастливи да открием нашия втори офис в България, намиращ се в красивия град Варна. Вярваме че морската столица ще ни предостави превъзходен набор от млади професионалисти с добри езикови познания и умения в сферата на финансите. Бяхме впечатлени от ентусиазма и способностите, които кандидатите демонстрираха по време на проведените интервюта.”

Това сподели Тамзин Хобороу, вицепрезидент на „Споделени финансови услуги“.

Финансовият директор - Ник Джангиани се обърна към гостите на събитието с думите:

„Това е вълнуващ момент за целия български екип и ние сме щастливи да приветстваме нашите нови колеги от Варна в семейството на Coca-Cola.“

Благодарности изрази и кметът на община Варна:

„Благодаря ви, че оценихте потенциала на Варна и нейният най-важен капитал – младите и образовани хора, които са бъдещето и залога за развитие на града ни.“

Coca-Cola има дълга история в нашата държава и нейното присъствие и инвестиция представляват ключова част от местното бизнес общество. В момента в България има цели 6 индивидуални Coca-Cola дружества: Coca-Cola European Partners Services Bulgaria, които предоставят споделени услуги за групата на CCEP; Coca-Cola Bulgaria – местното представителство на The Coca-Cola Company (TCCC); Coca-Cola Hellenic Bottling Company (CCHBC) – бутилиращата компания за България; Coca-Cola Hellenic Business Services Organization, които предоставят споделени услуги за групата на CCHBC и Coca-Cola Hellenic Group IT Services.

В момента цялостният принос на Системата на Coca-Cola в България представлява 0.6% от брутния вътрешен продукт на страната. Системата поддържа общо 19,800 работни места или 0.7% от трудовия пазар в държавата (без да се брои новооткритият офис във Варна). Всеки 1 похарчен лев за напитка от портфолиото на Coca-Cola донася приход от 0.64 лв. Системата на Coca-Cola в България е платила преки и косвени данъци на стойност от 236 милиона лева за 2017-а година. Тази сума се равнява на 2% от данъчните приходи на България и също така – на годишните разходи по образованието на 87 700 ученици.

За Coca-Cola European Partners:

Coca-Cola European Partners PLC е водеща компания в Западна Европа, която продава, произвежда и дистрибутира голям асортимент от безалкохолни, готови за консумиране напитки, и е най-голямата по годишни приходи в света самостоятелна компания, която бутилира продукти на Coca-Cola. Coca-Cola European Partners има повече от 300 милиона потребители в Западна Европа, включително Андора, Белгия, континентална Франция, Германия, Великобритания, Исландия, Люксембург, Монако, Холандия, Норвегия, Португалия, Испания и Швеция. Компанията е вписана във фондовите борси в Амстердам, Ню Йорк, Лондон и Испания, и се търгува под името CCEP.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВАРНА:

Добив на каменна сол в Провадия: БАН със становище води ли до земетресения

Наводнени пътища и пропаднали коли след проливен дъжд във Варна

Нови солни сондажи до Провадия могат да доведат до нелеки земетресения (СНИМКИ)

"Нова енергия в управлението": Варненският кмет Благомир Коцев ударно разчиства директори от ГЕРБ

Кърлежи тормозят Варна: Бум на ухапванията за последните дни

Зоопаркът във Варна се радва на ново бебе

Ето как посрещнаха кораба “Св.Св. Кирил и Методий“ във Варна (СНИМКИ)

Завръщат се: "Св. Св. Кирил и Методий" акостира днес във Варна

Варненски съд отхвърли жалбата на отстранения кмет на район „Приморски“

Дете е с хематом, пропадна в шахта във Варна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com