Дъждът удари жестоко новия булевард "Васил Левски" във Варна

13941
Дъждът удари жестоко новия булевард "Васил Левски" във Варна
Снимка: Иван Славов, Виждам те КАТ - ВАРНА

След проливния дъжд и градушката, които се изляха вчера във Варна, в социалните медии се появиха снимки, които показват, че част от надлезното кръгово кръстовище до "Гранд мол" над чисто новия варненски булевард "Васил Левски" се е наводнило, срутил се е и тротоар. Според хората, публикували снимките, на второто ниво на кръстовището на булевардите "Васил Левски" и "Владислав Варненчик" се е образувала дупка.

Очевидци твърдят, че водата се е изсипала като водопад върху новия път. Новият булевард “Васил Левски“ бе пуснат за движение малко преди Великден от премиера Бойко Борисов, но все още няма акт 16. Строителството струваше около 115 милиона лева и е най-голямата инвестиция в пътищата на Варна през последните десетилетия.

Когато природата взема жесток данък "човешки живот"

Природата често се оказва автор на най-силните стихии, които вземат множество човешки животи. И през XXI век опасността от гнева на при...

От общината пуснаха официално изявление, в които обясняват какви точно са щетите от проливните дъждове и дали е засегнат новият булевард: "След проливния дъжд и градушка кметът Иван Портних и екип от общината направиха проверка на уличната инфраструктура", съобщават за Moreto.net от пресцентъра на Община Варна. По трасето на бул. "Васил Левски", който все още не е въведен в експлоатация, проблеми няма, такива обаче са установени по някои от прилежащите пътни артерии.

На кръговото с бул. "Владислав Варненчик", в близост до недовършено укрепване на канал за подземни комуникации, е подкопан стълб от уличното осветление. Екип на пожарната го премахна. По нареждане на кмета след спирането на дъжда кабелното трасе трябва да бъде бетонирано. Сериозно количество вода се е събрало на около 150 м. от кръговото на бул. "Цар Освободител" - в посока кварталите. На място са били екипи от пожарната и ВиК. Проблемът е създаден заради запушени шахти и свлечени земни маси, останали от строителния период. В момента се отпушват шахтите, а днес всички изпълнители трябва да почистят остатъчните строителни материали, причинили събирането на водата. Отново заради недовършен участък за комуникации е станало свличане на чакъл на кръговото с бул. "Сливница".

Разпоредено е почистване на терена, а днес, след спиране на дъжда, по нареждане на кмета участъкът трябва да бъде завършен. В района на ХЕИ, където при последния дъжд имаше проблем, шахтите поемат водата. Голямо количество обаче се е стекло от Цветния квартал по новата тротоарна настилка на ул. "Подвис". Там ще бъдат направени дъждоприемни решетки.

В старата част на бул. "Васил Левски" - до бул. "Осми Приморски полк", има малко количества вода, идваща от прилежащите улици. Там също ще започнат дейности за изграждане на дъждоприемна канализация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВАРНА:

Варненски съд отхвърли жалбата на отстранения кмет на район „Приморски“

Дете е с хематом, пропадна в шахта във Варна

Двойки с репродуктивни проблеми ще получат финансова помощ от Община Варна

Пожар в Дом за хора с умствена изостаналост край Варна

Варненско училище забрани телефоните в часовете, но и в междучасията

Варненци вземат нещата в свои ръце: Организират доброволни патрули

Солена глоба за всеки, който наруши кметска заповед на Сирни Заговезни

Приеха бюджета на Варна за 2024 година: Ето за какво дава най-много пари

Откриха мина в морето край Варна

Премахват зелената зона за събота и неделя във Варна. Ето откога

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com