X
 
 

Ясни са номинациите за "Почетен гражданин на Варна"

9037 0
photo of Ясни са номинациите за "Почетен гражданин на Варна"
Снимка: Надежда Георгиева
По традиция, на връх празника на Варна- 15 август, на официална церемония ще бъдат връчени престижните награди „Почетен гражданин на Варна“. Това е най-високото признание на обществеността на града за изключителен принос и заслуги за развитието на общината и за принос в националната култура.

Тази година за удостояване със званието са предложени 8 личности. Това са: Стефан Стаматов Стефанов (легенда на спортната гимнастика), акад. Станимир Любенов Троянски (математик, преподавател), Борислав Николов Дряновски (историк, публицист), Пенко Златев Николов (бивш национален треньор по хандбал), проф. д-р Димитър Енчев Камбуров(ортопед и травматолог, бивш ректор на МУ – Варна), Ивайло Василев Стоянов (Мариус Куркински – творец и артист), проф. Милко Хинев Коларов (музикант и композитор, носител на ордена „Св. св. Кирил и Методий“, огърлие), хаджи Ламбрин Сотиров (краевед, публицист, създател на НМ „Стара Варна“).

Във всички профилирани гимназии във Варна ще има СТЕМ паралелки

"Още през тази учебна година ще бъдат разкрити паралелки по така наречените СТЕМ науки". Това съобщи директорът на Регионално...

Предложенията следва да бъдат обсъдени публично, в присъствието на кметът Иван Портних и председателят на местния парламент Тодор Балабанов на 24 юли от 16 ч. в зала „Пленарна" на Община Варна. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 2 потребители
Последно в Актуално