X
 
 

Киномания с половин месец емоции във Варна

1484 0
Киномания с половин месец емоции във Варна
Снимка: Засукан свят
На 14 ноември започва Киномания във Варна. Филмовият фестивал ще продължи до 28 ноември, като ще предложи на зрителите много нови емоции.

Специално внимание ще бъде отделено на 50-годишнината на българския актьор и режисьор Мариус Куркински. Той ще има среща с варненската публика преди прожекцията на филма му "Засукан свят". Той ще бъде показан на 16-ти ноември и също по повод 100 години от рождението на Николай Хайтов, по чиито текстове е направен. 

В програмата има изключителни заглавия, като биографичните "Джуди", "Павароти", "Арета Франклин". От лентите, посветени на тези идоли на ХХ-ти век, зрителят ще научи повече за любимците на поколения меломани и киномани. За любителите на анимацията ще има прожекция на "Петсън и Финдъс 2 - Най-хубавата Коледа."

За ценителите на Шекспир ще бъдат излъчени "Ромео и Жулиета" и "Хамлет".

В края на програмата има омнибус от късометражни филми, който е специално заснет за Пловдив 2019 Европейска столица на културата.

Киномания предлага чудесни преживявания за почитателите на киното, като съчетава в себе си разнообразна палитра от филми. Билети за прожекциите се продават на касите на ФКЦ Варна. Програмата може да видите ТУК.

 

Автор: Мая Джамбазова

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители