Най-големите проблеми във Варна (II част)

19990
Най-големите проблеми във Варна  (II част)
Снимка: Надежда Георгиева

Преди няколко дни ви представихме част от проблемите на морската ни столица, които все още чакат своето решение. Замърсяването, липсата на паркоместа, високите цени, дупките по улиците и лошата канализация са само част от предизвикателствата, пред които всекидневно се изправят варненци.

Сега ще ви представим още няколко доста сериозни проблема, които чакат своите решения.

Задръстванията

Всеки ден варненските шофьори стават „жертви“ на големите задръствания и то не само в пиковите часове. Една от главните причини за това са безкрайните ремонти в града, заради които голяма част от основните улици и булеварди са затворени. Особено в часовете между 17 и 19 часа, когато много от хората се прибират от работа, във Варна се натрупват километрични опашки. Шофьори постоянно сигнализират за това, че повече от час не могат да стигнат до домовете си. Някои от тях обаче не могат да си обяснят тези задръствания, които са се получавали още когато не е имало толкова много ремонти.

„Има много светофари, които светят червено 2 минути, а след това зеленото е само няколко секунди. Трупат се огромни опашки от автомобили и много шофьори се изнервяме. Разбира се, ремонтите допълнително засилват този проблем. Улици, които трябваха отдавна да бъдат оправени, все още са разбити и не мога да си обясня колко още ще ги ремонтират“, коментира варненски шофьор.

От община Варна пък приканват хората да не използват автомобилите си за малки разстояние или в случай, че не са наложителни. Местната управа не успя да даде отговор на въпроса кога ще приключат ремонтните дейности по централните булеварди. Така че засега задръстванията ще продължават.

Сметопочистването

За жалост Варна не може да се включи в класацията за най-чисти градове. Множество сигнали за проблеми със сметопочистването постъпват от граждани почти всеки ден. По думите им много места в града системно остават непочистени. Макар че въпросът с извозването на сметта от фирмите редовно се повдига, той все още не намира решение.
Най-много сигнали за препълнени контейнери са били постъпили от район „Приморски”, „Младост” и „Владиславово”. Това посочват някои общински съветници. Тяхното мнение е, че районните администрации са тези, които трябва да контролират работата на сметоизвозващите фирми.

„Искаме града ни да бъде чист. Опитваме се да събираме боклука разделно, пазим чистота, почистваме си около блоковете, а накрая контейнерите преливат от боклуци и никой не ги взема. Настояваме общината да се погрижи за този проблем!“, заявяват недоволни граждани.

Джебчиите

Още един много голям проблем в морската ни столица са постоянните кражби. Джебчиите са навсякъде и всеки ден невинни граждани стават тяхна жертва. Те избират за своите кражби най-вече градския транспорт. Суматохата, липсата на пространство и блъскането на стотици хора в автобусите са любимата атмосфера на джебчиите. Много варненци са се оплаквали, че са се сблъсквали с наглите крадци дори и по улиците, по светло.

Въпреки че за този проблем знаят всички, включително и местната управа, в много от случаите джебчийството приключва без осъдителна присъда за извършителя, дори той да е задържан. Ако няма достатъчно доказателства или очевидци, крадците остават на свобода и продължават своите дейности. Притеснени граждани алармират за този проблем и се надяват, че общината ще намери решение и хората да могат спокойно да се разхождат по улиците на града си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВАРНА:

Варненски съд отхвърли жалбата на отстранения кмет на район „Приморски“

Дете е с хематом, пропадна в шахта във Варна

Двойки с репродуктивни проблеми ще получат финансова помощ от Община Варна

Пожар в Дом за хора с умствена изостаналост край Варна

Варненско училище забрани телефоните в часовете, но и в междучасията

Варненци вземат нещата в свои ръце: Организират доброволни патрули

Солена глоба за всеки, който наруши кметска заповед на Сирни Заговезни

Приеха бюджета на Варна за 2024 година: Ето за какво дава най-много пари

Откриха мина в морето край Варна

Премахват зелената зона за събота и неделя във Варна. Ето откога

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com