X
 
 

Нови правила за яслите във Варна от 2019 година

3877 0
photo of Нови правила за яслите във Варна от 2019 година
Снимка: Thinkstock
От 1 януари 2019 година ще влязат в сила новите правила за прием в детските ясли на територията на Община Варна. Това се налага, във връзка с приетия Общ европейски регламент за защита на личните данни и цели уеднаквяване с основните принципи на класиране в детските градини. Очаква се с новите правила да бъдат улеснени родителите при кандидатстване в детските заведения. 

Според промените, класирането на децата ще се извършва в низходящ ред, в зависимост от събрания общ брой точки по посочените от родителите критерии, описани в правилата. При равни условия ще се прилага процедура по генериране и присъждане на случайни числа от електронната система за прием – децата ще се подреждат във възходящ ред по случайно число. Още една новост е, че регистрирането на заявление за кандидатстване вече ще важи за една календарна година. Системата ще се отваря за регистрации на заявления на 10 януари и ще се затваря на 15 декември. След приключване на приема за календарната година личните данни на децата и заявителите ще се заличават.

Прокуратурата започна разследване за палеж на кучкарник на "Animal Hope" във Варна

Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за палеж на кучкарник в имот, стопанисван от организацията "Animal Hope...

Новите правила имат за цел да дадат възможност за равен старт при различни социални ситуации, като миграция, завръщане на граждани от чужбина и други. 

Проектодокументът може да откриете на страницата на община Варна.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
    Това са пълни глупости, преди поне може да чакаш една година, но знаеш че детето ти със сигурност ще влезе в ясла, а сега може изобщо да не влезе. И какво ще правим ние работещите родители ако детето ни не влезе в ясла? Ще се молим таткото да взема голяма заплата, за да можем да си покрием разходите. И после искат да раждаме деца и да остават младите хора в БГ. Няма как да стане с такива политици.
  • Анонимен 1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
    "Очаква се с новите правила да бъдат улеснени родителите при кандидатстване в детските заведения." Новите правила ли ще открият нови места в яслите?! КАК ще бъдат улеснени родителите, чиито деца ще останат извън яслата?!