Варненката Зоя Чавдарова, която покорява върхове, заради своя силен дух и вяра

8714
Варненката Зоя Чавдарова, която покорява върхове, заради своя силен дух и вяра
Снимка: Фейсбук

Има хора, които вдъхновяват с историите си. Хора, които въпреки трудностите, които им поднася животът, не се отказват от мечтите си, следват ги докрай и ги постигат. Те могат да бъдат пример за всички нас. Такава е историята на Зоя Чавдарова от Варна- вдъхновяваща, мотивираща и истинска. Младото момиче се ражда с увреждане, което не й пречи да изживява пълноценно живота си и да опитва от всичко. Тя тренира тенис на корт вече 11 години и бързо се превръща в най-добрата българска тенисистка сред хората с увреждания. Въпреки че Зоя играе при едни различни условия - в инвалидна количка, благодарение на нейния борбен дух и голямото й желание да се развива, тя става много добра в спорта.

С усмивка на лица тенисиската ни разказва, че преди години е тренирала и още един спорт- лека атлетика в залата на параолимпийската шампионка по лека атлетика Стела Енева. Именно тя я насочва към треньор по тенис на корт и Зоя решава да пробва. Момичето се чувства в свои води и разбира, че това е спортът, с който иска да се занимава.

Най-добрите постижения на Зоя Чавдарова са през 2015 година, когато става републикански шампион на България при жените и на смесени двойки. Тогава взема и медал за второ място на турнира “Sirius Open” в Хърватска и второ място в “Bucharest Open” в Румъния. Зоя споделя, че точно тези успехи я мотивират да се развива и да стане следващият параолимпийски шампион по тенис на корт на България. По този начин талантливата варненска иска да популяризира този спорт при хора с увреждания. Нейната цел е много смела, но тя никога не се отказва. Именно затова и успява да постигне много от мечтите си.

Младата тенисиска споделя още, че следи всички изяви на състезателите с увреждания, най-вече на нейните приятели Даниела Тодорова и Ружди Ружди. Тя е на мнение, че винаги трябва да подкрепяме сънародниците си, защото успехите на България заслужават да се видят и чуят от повече хора. 

Макар че животът на един човек с двигателни увреждания несъмнено има своите трудности и предизвикателства, Зоя може да бъде пример за всички нас, как човек може да постигне всичко с много труд и упоритост. Тенисиската споделя, че най-голяма й мечта в момента е да участва и да вземе медал от следващите Олимпийски игри през 2020 година в Токио.

Зоя вярва, че мечтата й може да стане реалност и със заразяваща усмивка на лицето се обръща към всички читатели с думите:

„Следвайте смело посоката на мечтите си! Живейте живота, който винаги сте си представяли!“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВАРНА:

Варненски съд отхвърли жалбата на отстранения кмет на район „Приморски“

Дете е с хематом, пропадна в шахта във Варна

Двойки с репродуктивни проблеми ще получат финансова помощ от Община Варна

Пожар в Дом за хора с умствена изостаналост край Варна

Варненско училище забрани телефоните в часовете, но и в междучасията

Варненци вземат нещата в свои ръце: Организират доброволни патрули

Солена глоба за всеки, който наруши кметска заповед на Сирни Заговезни

Приеха бюджета на Варна за 2024 година: Ето за какво дава най-много пари

Откриха мина в морето край Варна

Премахват зелената зона за събота и неделя във Варна. Ето откога

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com