Във Варна - осмомартенски цветя от 50 стотинки до 150 лева

4049
Във Варна - осмомартенски цветя от 50 стотинки до 150 лева
Снимка: БГНЕС

На 8-и март търговията с цветя е във вихъра си и процъфтява от ранна утрин.

Във Варна например осмомартенски цветя се предлагат в широк диапазон - от 50 стотинки до 150 лева. Разликата в ценовата политика на цветарите е огромна, напомняйки за принципа "ден година храни", предава кореспондентът на БГНЕС от морската ни столица.

Шествие за правата на жените на 8 март в София

Български фонд за жените организира Шествие за правата на жените за втора поредна година, което ще се проведе в София на 8 март от 18...

Зюмбюли, лалета, фрезии и пъстроцветни иглики в саксия, са сред най-масово продаваните, а и купувани цветя по варненските улици за Празника на жената. И тази година цените варират, като от 50 стотинки за роза в големите хипермаркети, офертите могат да стигнат и до над два пъти по 50 лева – за дизайнерски букет в специализираните бутици.

Истинско оживление цари днес около цветните пазарчета в града, а ангажирани само за празника търговци, от няколко дни предлагат стоката си по най-натоварените пешеходни зони.

Разнообразие от букети и кошнички има на почти всички места в града. Актуални остават дори хризантемите, розите, а и екзотичните орхидеи. Някъде могат да бъдат открити нежни ириси и дори български циклами, азалии и теменужки. Средно по 2 лева за стрък вървят лалетата, фрезиите и ирисите. Но въпреки богатия асортимент от нови видове, сортове и хибриди, класическите червени и розови карамфили, увити в сребристо или прозрачно целофанче, познати ни от времето на комунизма, не излизат от мода. Между 50 стотинки и 1-2 лева може да ни излезе едно такова букетче. Ако не държим на опаковката ще платим дори и левче.

Дневен хороскоп за 8 март

Овен Днес от сутринта в съзнанието ви ще нахлуят спомени. Вероятно ще се опита да ви пребори меланхолия, но не ѝ се давайте. Денят ще ...

ВИЖТЕ НАШАТА ЦВЕТНА ГАЛЕРИЯ

В луксозните цветарски студиа и бутици претендират, че залагат на качество и подбор на най-добрите сортове. Така цената на един авторски букет може да надхвърли и 100 лева.

Актуални сред дизайнерските аранжировки са цветята в чаша, в оригинална кашпа от керамика или метал, в стъклени мини градинки, украсени с различни платове, хартии, мъниста, панделки, перли, пера и бижута.

Търговията с цветя в София също процъфтява от ранна утрин. Търговците са разпънали импровизираните си сергии на големите кръстовища и на автобусните спирки. В централната част на града спирките на трамваите са "окупирани" още по тъмно. На площад Гарибалди, например, пространството от двете страни на трамвая отесня на желаещите да продадат стоката си. Площад Славейков се оказва малък – от една страна за книжарите, чиято територия трудно се "превзема", а от друга на търговците на цветя, които са на това място само за ден-два.

Google обяви 3 март за празник на жената (ВИДЕО)*

Желанието на Google да отбележи Освобождението на България се превърна в невероятен гаф.  Снимка: Стоп кадър Youtube На старто...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Почина режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева

Звуците от Антарктида оживяват в интерактивна фотоизложба на Моста на влюбените на НДК

Сдружение обвинява АПИ и МРРБ в лобизъм заради пътната маркировка у нас

Миньори и енергетици на автопротест в София

Митрополит Антоний: Трябва ни деен патриарх, защото обществото има нужда от светлина и опора

С над 200 км/ч: Шофьор се заби в багер на Околовръстното в София (СНИМКИ)

Експерт се надява новите влакове на БДЖ да са от това хилядолетие

Областният управител на София обясни каква ще е съдбата на Паметника на Съветската армия

70% от хората искат нова пенсионна реформа

Жълт код за силни дъждове в седем области на страната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com