Във Варна публично бяха обсъдени проекти за над 80 млн. лв. (СПИСЪК)

1265
Във Варна публично бяха обсъдени проекти за над 80 млн. лв. (СПИСЪК)
Снимка: Надежда Георгиева

В зала "Пленарна" на Община Варна се проведе публично обсъждане на проекти, за които общината има намерение да поеме дългосрочен дълг. Инициативите обхващат обекти от градската среда, спортната, културната и социалната инфраструктура. Общата стойност на проектите ще е над 80 млн. лв. Част от средствата местната управа предвижда да дойдат като безвъзмездно финансиране по оперативни програми. Други ще бъдат осигурени чрез различни дългови финансови инструменти и от общинския бюджет.

Ето всички 13 обекта, за които е планирано финансиране:

1. Проект „Модернизация и реконструкция на рибарско пристанище „Карантината“

Предназначение: Mодернизиране и реконструкция на съществуващо рибарско пристанище, чрез което ще се осигури възможност за ефективно, регламентирано, сигурно и хигиенично разтоварване, съхранение, първа продажба и спедиция на уловите от риба и водни организми.

Стойност на проекта: до 16 500 482 лв. с ДДС

2. Проект „Реконструкция на улица от бул. „Първи май“ към рибарско пристанище, включително обръщач, по плана на м-ст Карантината, р-н Аспарухово, гр. Варна“

Предназначение: Подобряване на транспортно-експлоатационните характеристики на улицата, безопасността на участниците в движението и осигуряване на комфорт на пътуващите, постигане на изискванията за достъпна среда за лица с увреждания, ще се реши отводняването на пътното платно, изграждане на ново улично енергоефективно осветление, тротоари, места за паркиране и велоалея за връзка с Аспарухов парк, плажа на кв. Аспарухово, рибарско пристанище, жилищни сгради и военното поделение.

Стойност на проекта: 1 586 687 лв. с ДДС

3. Проект „Многофункционален спортен комплекс в УПИ VIII-190 „за стадион“, кв. 21 по плана на IV м.р. на ж.к. „Владислав Варненчик”, гр. Варна /ПИ 10135.4502.344 по КК/ с адрес ж.к. „Владислав Варненчик”, гр. Варна“.

Предназначение: Изграждане на спортен комплекс със съвременни условия за практикуване на различни видове масов спорт за живущите в район "Владислав Варненчик", гр. Варна, който да осигурява безопасност и достъпност за всички ползватели, включително и за ползвателите с увреждания.

Стойност на проекта: 7 512 691 лв. с ДДС

4. Проект „Парк и спортни съоръжения в УПИ VI „за спортен комплекс“, кв. 36 по плана на кв. „Виница”, гр. Варна /ПИ 10135.2575.433 по КК/ с адрес ул. „Албатрос”, кв. „Виница”, гр. Варна“

Предназначение: Изграждане на спортен комплекс със съвременни условия за отдих и практикуване на различни видове масов спорт за живущите в кв. „Виница”, който да осигурява безопасност и достъпност за всички ползватели, включително и за ползвателите с увреждания.

Стойност на проекта: 1 762 807 лв. с ДДС

5. Проект „Спортен комплекс и благоустрояване в УПИ „за парк и спортен терен“, кв. 36 по плана на 24 м.р. на гр. Варна /ПИ 10135.2554.158 и ПИ 10135.2554.155 по КК/ с адрес ул. „Студентска”, гр. Варна“.

Предназначение: Изграждане на спортен комплекс със съвременни условия за практикуване на различни видове масов спорт за жителите на кв. „Левски“, който да осигурява безопасност и достъпност за всички ползватели, включително и за ползвателите с увреждания.

Стойност на проекта: до 2 187 267 лв. с ДДС

6. Проект „Изграждане, основен ремонт и реконструкция на спортни и фитнес площадки на открито в училищата на територията на община Варна“

Предназначение: Привеждане на съществуващите спортни площадки в училищните дворове в съответствие с нормативите за отделните видове спорт, създаване на условия за спорт на учениците и населението и пълноценно използване на свободното време на младите хора, подобряване на инфраструктурата в училищните дворове.

Стойност на проекта: 5 334 000 лв. с ДДС

7. Проект „Основен ремонт и реконструкция на площадки за игра на открито и спорт в детски градини и детски ясли на територията на община Варна“

Предназначение: Привеждане на съществуващите площадки за игра на открито и спорт в детски градини и детски ясли в съответствие с изискванията на нормативната уредба за осигуряване на безопасни условия за игра на открито и повишаване качеството на жизнената среда за децата, подобряване на инфраструктурата в прилежащите дворове.

Стойност на проекта: 4 401 912 лв. с ДДС

8. Проект „Рехабилитация/основен ремонт на улична мрежа на територията на община Варна“

Предназначение: Подобряване на инфраструктурата и облика на градската среда, подобряване на експлоатационните характеристики на улици/участъци от улична мрежа, създаване на достъпна, комфортна и безопасна среда за гражданите и гостите на Община Варна.

Стойност на проекта: до 20 000 000 лв. с ДДС

9. Проект „Реконструкция и модернизация на Зоопарк Варна“

Предназначение: Модернизиране и реконструкция на зоопарка в съответствие на нормативните изисквания и стандарти, превръщането му в привлекателно място за отдих и развлечение за гражданите и гостите на града.

Стойност на проекта: 1 200 000 лв. с ДДС

10. Проект „Подобряване на социалната инфраструктура в гр. Варна“

Предназначение: Осигуряване на подходяща общинска инфраструктура за предоставяне на социални услуги в общността – „Кризисен център за деца“ и „Приют за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица“.

Стойност на проекта: 2 473 741 лв.

11. Проект „Ремонт, реконструкция и модернизация на сграда филиал ТМПЦ – Варна“

Предназначение: Модернизация на културната инфраструктура и подобряване условията за достъп до културен живот чрез реконструкция, обновяване и обзавеждане на сградата на филиал ТМПЦ-Варна.

Стойност на проекта: 7 163 218 лв.

12. Проект „Модернизация на културна инфраструктура в град Варна – НЧ “Петко Рачев Славейков 1928“

Предназначение: Модернизация на културната инфраструктура на град Варна и подобряване на условията за достъп до културен живот.

Стойност на проекта: 593 060 лв.

13. Проект „Реставрация, консервация и социализация на туристически обекти в община Варна“

Предназначение: Опазване и популяризиране на културното наследство и подобряване на конкурентноспособността на българския културен туризъм, чрез развитието на регионалния туризъм.

Стойност на проекта: 9 779 150 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВАРНА:

Варненски съд отхвърли жалбата на отстранения кмет на район „Приморски“

Дете е с хематом, пропадна в шахта във Варна

Двойки с репродуктивни проблеми ще получат финансова помощ от Община Варна

Пожар в Дом за хора с умствена изостаналост край Варна

Варненско училище забрани телефоните в часовете, но и в междучасията

Варненци вземат нещата в свои ръце: Организират доброволни патрули

Солена глоба за всеки, който наруши кметска заповед на Сирни Заговезни

Приеха бюджета на Варна за 2024 година: Ето за какво дава най-много пари

Откриха мина в морето край Варна

Премахват зелената зона за събота и неделя във Варна. Ето откога

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com