X
 
 

Заради съмнения за измами европейски наблюдатели ще следят изборите във Варна

6860 0
Заради съмнения за измами европейски наблюдатели ще следят изборите във Варна
Снимка: Actualno.com/Ивайло Илиев
По покана на Костадин Костадинов и партия "Възраждане", във Варна пристигат европейски наблюдатели от Организация за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), Те ще се заемат с наблюдение на вота на варненци в изборния ден.

"На 27 октомври 2019 г., в щаба на партия "Възраждане", постъпиха многобройни сигнали от граждани, които съобщаваха за фалшифицирането на вота в изборния ден.

Лидерът на "Възраждане" се готви да сезира ЕС за измама, ако няма балотаж във Варна

Следя с особен интерес и внимание броенето на протоколите в ОИК-Варна. Това заяви кандидатът за кмет на морската столица от "Възраждане...

Сигналите бяха най-различни – от сведения за притискане на комисии от страна на кандидати за районни кметове от ГЕРБ, през сигнали за платен ромски вот от страна на управляващата партия, до фалшифициране и подмяна на изборни протоколи.

Седмицата преди балотажа премина със сведения за "тих" натиск над общински служители и фирми приближени до община Варна.

По молба и предложение на граждани, щабът на партия "Възраждане" потърси съдействие от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), която ще осигури европейски наблюдатели на 3 ноември във Варна, за да наблюдават протичането на изборния ден", посочват от организацията.

Наблюдателите пристигат в Морската столица в събота, за да осигурят възможност на гражданите да упражнят свободно правото си на глас.

Костадин Костадинов: Варна ще избира между мафията и свободата

До изненадващ балотаж се стигна на местния вот във Варна. Досегашният кмет Иван Портних беше много близо до победата на първи тур, но в...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители