13 млн. лв. ще се инвестират в образователна инфраструктурата в област Велико Търново

1054
13 млн. лв. ще се инвестират в образователна инфраструктурата в област Велико Търново
Снимка: Община Велико Търново

13 млн. лв. ще бъдат инвестирани в проекти за подобряване на образователна инфраструктурата в област Велико Търново по линия на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Инвестицията ще обхване над 3200 деца, които се обучават в учебни заведения и детски градини на територията на областта. Това коментира днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на пресконференция във Велико Търново.

Беше взето решение на Управляващия орган на програмата за наддоговярянето й с нови 213 млн. лв., насочени към образователната инфраструктурата. 16 общини, сред които и Велико Търново, от миналата седмица вече имат одобрени проекти, като през следваща седмица предстои сключване на договори с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за реализиране на мерките в образователните заведения, посочи още регионалният министър.

8 325 ученици ще влязат в класните стаи в област Велико Търново

8 325 ученици ще влязат в класните стаи във великотърновските училища на 15 септември. 6 696 от тях са възпитаници на учебните заведени...

На територията на община Велико Търново в подобряване на образователната инфраструктурата по линия на програмата ще бъдат вложени почти 8 млн. лева. С европейските средства ще бъдат обновени целодневните детски градини „Ален мак“ и „Пролет“, среднообщообразователните училища „Георги Сава Раковски“ и „Владимир Комаров“, в които се обучават над 2050 деца.

Две учебни заведения в община Горна Оряховица ще получат финансиране на стойност близо 3 млн. лв., 200 хил. лв. от които ще бъдат за подобряване на спортната инфраструктура. Това са основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ и целодневна детска градина „Бодра смяна“, в които се обучават почти 800 деца. В община Свищов ще се реализират проекти за близо 2,4 млн.лв. в 4 учебни заведения., където се обучават около 400 деца.

Министър Нанков коментира и републиканските пътища в област Велико Търново, по които ще започнат рехабилитационни дейности следващата седмица и за които има осигурено финансиране от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“, предаде БГНЕС.

В областта следващата сряда ще започне реализация на пътни проекти на стойност 8 млн. лева. Сумата е от отпуснатите преди две седмици с Постановление на Министерски съвет 100 млн. лв. за бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Със средствата ще бъдат извършени дейности по рехабилитация на пътя Велико Търново – Арбанаси – Горна Оряховица. В отсечката от над 6 км ще бъдат вложени 2,3 млн. лв, като в проекта е заложено укрепване и на две свлачища. До сряда се очаква да стартират ремонтни дейности на пътя Ресен – Самоводене, за който са готови технологичните проекти. До десет дни ще започне рехабилитация и на пътя Павликени – Караисен, поясни министър Нанков.

Седмицата на донорството ще бъде отбелязана във Велико Търново

Поредица от инициативи ще отбележат Седмицата на донорството във Велико Търново. През настоящата година традиционното връчване на стату...

Той посочи, че след приключване на отчуждителните процедури ще има готовност да започне реалното строителство на участъка от АМ „Хемус“ от Ябланица до разклона за Тетевен, като се очаква то да бъде в рамките на тази година.

До края на 2017 година ще бъдат готови техническите проекти за 50-те км от автомагистралата до разклона за Плевен и Ловеч, така че в началото на 2018 година да бъде възложено строителството, припомни регионалният министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВЕЛИКО ТЪРНОВО:

Хората в Павликени си имат камила (СНИМКИ)

Сериозна авария: Велико Търново е без вода

След 14 бременности: 33-годишна жена роди за 11-и път у нас

2-годишно дете почина в болницата във Велико Търново

Два дни грипна ваканция в област Велико Търново

За трето дете: 10 000 лева накуп ще дават в Горна Оряховица

Спасиха измръзнал бял щъркел в Горнооряховско (СНИМКА)

Санират само ако сте техен човек: Сигнал и от Горна Оряховица*

Девет милиона лева влизат в Свищов по три проекта

Свищов очаква старта на индустриалната зона през 2024 (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Велико Търново