Болницата в Горна Оряховица е обновена (СНИМКИ)

22252
Болницата в Горна Оряховица е обновена (СНИМКИ)
Снимка: Ана Минева

Днес се състоя официалното откриване на три отделения в МБАЛ "Свети Иван Рилски", които бяха обновени по проект на община Горна Оряховица, финансиран от програма "Красива България".  Проектът е на стойност от 270 754 лева, които включват 119 998 лева от Министерството на труда и социалната политика и 150 756 лева. от общинския бюджет.

В рамките на тези средства е извършен основен ремонт на Първо вътрешно отделение, на отделението по физикална и рехабилитационна медицина и на отделението за уши, нос и гърло. Направена е цялостна подмяна на електрическата инсталация, частична смяна на ВиК мрежата, извършени са шпакловки, боядисване и освежаване на помещенията. В коридорите и стаите е поставена нова PVC настилка, всички дървени врати са подменени с PVC, сменена е дограмата и са монтирани окачени тавани. В санитарните помещения е подменена фаянсовата облицовка, а стените са боядисани с антибактериален латекс. Монтирани са нови енергоспестяващи осветителни тела от типа LED.

На  откриването присъстваха проф. Любомира Попова – областен управител, инж. Добромир Добрев – кмет и инж. Николай Георгиев и Деница Коева – заместник кметове на община Горна Оряховица, Даниел Костадинов.- председател на Горнооряховския общински съвет, екипите на трите отделения и други гости – предаде Ана Минева от групата на Великотърновските журналисти.

"Всички присъстваме на едно много хубаво събитие, което за съжаление е рядкост в общинските болници – каза управителят на болницата д-р Иван Иванов. Имаше много трудности при изпълнението на проекта заради кратките срокове, затова изказвам огромни благодарности на всички, които участваха при реализирането му – от проектирането до изпълнението. Специално благодаря на кмета инж. Добромир Добрев, който беше изцяло ангажиран и благодарение на когото всички тези неща се случиха и на координатора по проекта Искра Суванджиева, която едва ли не нощуваше тук, за да приключат нещата в срок. Обновените структури на болницата ще дадат по-добри условия и за пациенти, и за медицинския персонал. Това предполага по-добро качество на медицинските дейности. Сигурен съм, че с добрата работа с общинския съвет и общинската администрация в близките години ще направим една съвременна болница, която да отговаря на все по-нарастващите изисквания на жителите на община Горна Оряховица за добро медицинско обслужване!" - допълни още д-р Иванов.

"Общинската болница е наш приоритет", заяви кметът инж. Добрев и подчерта, че инвестициите в Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Иван Рилски“ са с цел запазване на лекарския персонал и осигуряване на условия за добра грижа за пациентите. Той съобщи, че работата по обновяването на болницата ще продължи и през 2019 г. с реконструкция на покрива и ремонт на детско отделение. В тази връзка общината е изготвила проект, който е входиран в Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерски съвет.

Общо 769 700 лв. са осигурени  от община Горна Оряховица на МБАЛ за ремонти и нова апаратура в периода 2014 – 2019 г., докладва д-р Диана Даскалова, председател на здравната комисия в общинския съвет.

"Радостна е съвместната работа на общината и болницата, това е от полза не само за жителите на община Горна Оряховица, но и на цялата област, защото тук е единственото отделение „Уши, нос, гърло“. Радвам се, че го съхранихте в името на гражданите", каза областният управител Любомира Попова.

Обновените отделения бяха осветени от архийерейския наместник отец Николай и отец Антоний. Община Горна Оряховица подари на медицинския персонал от ремонтираните отделения голяма кована икона на Света Богородица.

Очакванията са болницата в Горна Оряховица да продължи да се развива, предлагайки качествено здравеопазване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВЕЛИКО ТЪРНОВО:

Хората в Павликени си имат камила (СНИМКИ)

Сериозна авария: Велико Търново е без вода

След 14 бременности: 33-годишна жена роди за 11-и път у нас

2-годишно дете почина в болницата във Велико Търново

Два дни грипна ваканция в област Велико Търново

За трето дете: 10 000 лева накуп ще дават в Горна Оряховица

Спасиха измръзнал бял щъркел в Горнооряховско (СНИМКА)

Санират само ако сте техен човек: Сигнал и от Горна Оряховица*

Девет милиона лева влизат в Свищов по три проекта

Свищов очаква старта на индустриалната зона през 2024 (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Велико Търново