ГЕРБ-Велико Търново номинира осем кандидати за Европейския парламент

4220
ГЕРБ-Велико Търново номинира осем кандидати за Европейския парламент
Снимка: Камелия Джанабетска/Actualno.com

На свое събрание от 14 февруари 2019 г. общинската организация на ПП ГЕРБ във Велико Търново номинира осем кандидати за депутати в Европейския парламент по повод предстоящите евроизбори през месец май на настоящата година.  В събранието участваха 86 души, регистрирани от Комисията по избора.  

Общинският ръководител Евгени Стоев обяви дневния ред и прочете писмо от София, съдържащо решение на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ от 17 януари 2019 г. за участието на ГЕРБ в предстоящите избори. С решението се определят критерии за кандидати на политическата партия за членове на Европейския парламент. Според критериите, могат да бъдат номинирани членове и симпатизанти на ГЕРБ, които със своя обществен авторитет и активна гражданска позиция доказват, че работят в интерес на българските граждани, и със своята досегашна дейност като членове на европейския парламентаризъм да се ползват с доверието на партньорите от ЕНП и да имат обществена активност към решаването на проблемите на българските граждани и европейските институции. Номинираните следва да имат познания по начините на функциониране на Европейския съюз, структурата на Европейския парламент, действащите комисии и европейските политически процеси, да са почтени и компетентни, да се ползват с уважението на своите съграждани, да притежават качества за работа в екип и професионализъм, да има равнопоставеност между мъже и жени, да владеят писмено и говоримо поне един от следните езици – английски, немски или френски език, и др.  

По реда на постъпване на номинациите, бяха издигнати следните кандидатури:

Цветан Цветанов - председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ, заместник-председател на ПП ГЕРБ и водач на листата за IV Великотърновски многомандатен избирателен район;

Даниел Панов - кмет на община Велико Търново.

„Той е енергичен, иновативен, пробивен, със слайдовете показахме какво е правил вече втори негов мандат, който изтича, така, че може да заеме това място и да се нареди до евродепутатите“ – каза Евгени Стоев в качеството си на номиниращ;

Ева Майдел – член на Европейския парламент (2014 – 2019), в Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите (IMCO) и в Делегациите за връзки с Китайската народна република и САЩ. Единственият български представител в Комисията по икономически и парични въпроси (ECON). Председател на Международното европейско движение от края на 2017 г.

 „Голям приятел на Велико Търново, доказала с първия си мандат, че заслужава и втори мандат“ – каза в подкрепа на номинацията си Петя Божкова.

ЕС има нужда от радикални промени, категорични са граждани и експерти

Едва 8% от българите вярват, че ЕС няма нужда от промени. Това сочи социологически проучване на Изследователски център "Тренд". Най-гол...

Мария Габриел – комисар с ресор „Цифрова икономика и цифрово общество“ в Европейската комисия, заместник-председател на групата EНП в Европейския парламент (2014—2017), член на Националния изпълнителен съвет на жените; ГЕРБ България  (2017-2019).

 „Тя владее основните европейски езици и би могла да продължи с успех да представя нашата страна в Европарламента“ – заяви проф. Михаил Харалампиев.

Андрей Новаков - член на Европейския парламент (2014 – 2019) в Групата на Европейската народна партия (Християндемократи), в Комисията по регионално развитие, Делегацията за връзки с държавите от Централна Америка и Делегацията в Евролатиноамериканската парламентарна асамблея.

„Благодарение и на него са предвидени с 4 млрд. евро повече за България в следващия програмен период“ - каза Деян Хаджийски.

Четири големи риска преди Евроизбори 2019

Голяма част от европейците вярват, че ЕС се е насочил в грешна посока, но Брюксел се надява да превърне тази неудовлетвореност в демокр...

Андрей Ковачев – член на Бюрото на Европейския парламент,  заместник-председател на Групата на Европейската народна партия (Християндемократи) в Европейския парламент (2014 – 2019), квестор, член на Комисията по външни работи, Подкомисията по правата на човека и Делегацията за връзки със Съединените американски щати, беше номиниран от Росен Иванов.

Емил Радев – член на Европейския парламент (2014 – 2019) в Групата на Европейската народна партия (Християндемократи), в Комисията по правни въпроси, Делегацията в комитетите за парламентарно сътрудничество ЕС-Казахстан, ЕС-Киргизстан, ЕС-Узбекистан и ЕС-Таджикистан и за връзки с Туркменистан и Монголия.

Емил Врежаков беше номиниран от Габриела Русева, която обоснова номинацията си с думите: „Той е историк, работи в музея, винаги е бил на линия в кампании. Смятам, че притежава всички необходими качества да стане част от националната селекция.“

Евгени Стоев поздрави присъстващите от името на кмета на община Велико Търново, който има ангажименти извън града, но честити празника на всички.

Събранието се състоя съгласно предварително обявения График за провеждане на номинационни събрания за евродепутати на ПП ГЕРБ за област Велико Търново. Протоколът ще бъде изпратен в София.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВЕЛИКО ТЪРНОВО:

Хората в Павликени си имат камила (СНИМКИ)

Сериозна авария: Велико Търново е без вода

След 14 бременности: 33-годишна жена роди за 11-и път у нас

2-годишно дете почина в болницата във Велико Търново

Два дни грипна ваканция в област Велико Търново

За трето дете: 10 000 лева накуп ще дават в Горна Оряховица

Спасиха измръзнал бял щъркел в Горнооряховско (СНИМКА)

Санират само ако сте техен човек: Сигнал и от Горна Оряховица*

Девет милиона лева влизат в Свищов по три проекта

Свищов очаква старта на индустриалната зона през 2024 (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Велико Търново