X
 
 

Велико Търново почете рождението на Васил Левски

992 0
photo of Велико Търново почете рождението на Васил Левски
Снимка: Община Велико Търново
Днес, 18 юли 2019 г., по повод 182 годишнината от рождението на Апостола на българската свобода Васил Левски, във Велико Търново се състоя военен ритуал.

Пред паметника на героя премина почетен марш с караул от Националния военен университет „Васил Левски“, а слово за Апостола произнесе началникът на висшето училище бригаден генерал Пламен Богданов.

Отбелязваме 182 години от рождението на Апостола на българската свобода

Община Велико Търново и Националния  военен университет „Васил Левски”организират тържественото отбелязване на 182 год...

Васил Левски е идеолог, водач и вдъхновител на българите по пътя им към свободата и демокрацията. Той винаги ще бъде сред най-обичаните и велики българи, с най-високо място в националния ни пантеон, подчертаха от общината.

Търновската общественост засвидетелства своята признателност към делото на Апостола, дал живота си за свободата на България.

Цветя пред паметника на Васил Левски поднесоха кметът на Старата столица Даниел Панов и регионалният министър Петя Аврамова, заместник-кметове, жители на старопрестолния град, представители на институции и организации.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители