Ледена пързалка във Видин радва малки и големи

2830
Ледена пързалка във Видин радва малки и големи
Снимка: община Видин

Зимната атракция, която се намира на площад „Бдинци“, заработи от днес. Специални гости на празника бяха малките възпитанички на Спортен клуб „Ледени искри“, които представиха кратка програма и впечатлиха присъстващите със своята грациозност и елегантност. Сред аплодиращите леденото шоу бяха и заместник-кметовете на Община Видин Борислава Борисова, Цветомира Илиева, Десислава Тодорова и Светослав Скорчев, председателят на Общинския съвет Генади Велков и др.

Заместник-кметът Борисова приветства жителите на Видин, дошли на откриването на съоръжението. „Радвам се, че изпълнихме поредния ангажимент от управленската програма на кмета д-р Цветан Ценков. Убедена съм, че пързалката сбъдна много детски мечти и ще бъде чудесно забавление за младите хора в нашия град, а и за по-възрастните“, сподели тя. И подчерта, че съоръжението отговаря на всички изисквания на ЕС за безопасност, като призова ползването му да става при спазване на противоепидемичните мерки и на утвърдените правила.

Новата пързалка се стопанисва от Община Видин и ще радва любителите на зимните забавления чак до края на февруари 2021 г. Тя е с естествен лед и ще работи всеки ден от 12:00 ч. до 21:00 часа (при температура под плюс 15 градуса), с график от половинчасови сесии с 30-минутна пауза помежду им за извършване на задължителната профилактика. Цената на услугата за една сесия е: за възрастни – 5 лв.; за деца и ученици – 3 лв.; за ползване на помощно средство – 1 лв.

Съоръжението, което е с размери 300 кв. м и максимален капацитет 60 души, може да се използва както от деца, така и от възрастни. Кънките за пързаляне се предоставят по номера, след получаване на касов бон и се връщат само на обозначеното място, като преди това бъдат почистени с предоставените за целта четки. Разрешено е пързалянето и със собствени кънки.

Пързалката е предназначена за физическа активност, а не за фигурно пързаляне. След всяко връщане кънките ще бъдат дезинфекцирани. Ползването й става при спазване на противоепидемичните мерки. За целта е поставена маркировка, така че хората да са на необходимата дистанция един от друг, докато изчакват реда си за получаване на касов бон. Правилата и графикът са разположени на видно място върху касата, красиво изрисувана от видинската художничка Теодора Обретенова. Инструктори, работещи на смени, ще следят за спазването на правилата, за безопасността на пързалящите се и ще помагат на тези от тях, които за първи път се качват на леда.

Първите две сесии след официалното откриване на ледената пързалка бяха безплатен подарък от Община Видин за най-нетърпеливите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Проверяват болницата във Видин след случая със 104-годишната жена със синини

След лечение в болницата във Видин: 104-годишна жена е със синини и травми

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com