От утре заради грип ще бъдат прекратени учебните занятия във Видин

828
От утре заради грип ще бъдат прекратени учебните занятия във Видин
Снимка: интернет

"От утре 24 януари е обявена грипна епидемия и грипна ваканция за учениците от 24 до 28 януари включително", каза за радио Видин д-р Гергана Джамбова, директор на РЗИ Видин.

През последните два дни е регистрирано рязко покачване на броя на заболелите и са достигнати епидемични стойности, обясниха от здравната инспекция. Със заповед на д-р Джамбова са разпоредени редица противоепидемични мерки: осигуряване на медицинското обслужване на тежко болните по домовете; насочване на болните с тежки форми на грип, с усложнения или с повишен риск от възникване на усложнения, поради наличие на придружаващи заболявания, за хоспитализация в лечебни заведения за болнична помощ; преустановяване на профилактични прегледи и имунизации, планови консултации на здрави бременни и кърмачета, както и спиране на плановите операции в лечебните заведения.

Кметът на Видин с важен призив към своите съграждани относно ключов проект

На сайта на Община Видин бе публикувана позицията на кмета на общината Огнян Ценков по повод обвинението, че общината пречи н...

В област Враца вече е ясно кое е първото учебно заведние, което обяви грипна ваканция - Основно училище “Христо Ботев” в село Крушовица, Община Мизия. Причината е, че над 30 % от учениците в него са заболели от остри респираторни заболявания и не посещават учебните занятия. Директорът на училището е изпратил молба до РЗИ за преустановяване  на учебния процес.

Краткосрочната ваканция поради грипа ще започне от утре 24 януари до неделя 27 януари вкл. Заповедта за временното прекратяване на учебния процес ще бъде издадена от Регионалното управление на образованието във Враца на базата на предписанието от РЗИ.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com