Във Видин фестивал на общностите събра стотици участници

2719
Във Видин фестивал на общностите събра стотици участници
Снимка: Община Видин

Фестивал на общностите събра стотици участници под мотото „Познай различията, уважавай различията!“ Събитието се организира в рамките на проект „Заедно за по-добър живот“ и се проведе в Крайдунавския парк на град Видин. Заместник-кметът на Общината Борислава Борисова откри официално фестивала от сцената при Художествената галерия „Никола Петров“, като подчерта, че той е вдъхновен от стремежа към толерантност и уважение, към приемане и оценяване на богатото разнообразие от култури на нашия свят.

Борисова отбеляза, че проектът на Община Видин се реализира със средства на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, в партньорство със Сдружение „Развитие на личността и човешките общности“; „Хена“ ООД; Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ и Детска градина „Русалка“. По него се осъществяват редица дейности като семинари, обучения, детски и ученически лагери, пленери. Създават се клубовете „Традиция“, „Етнос“, „Млад художник“, клуб по спорт. Организирано е допълнително обучение по български език, което допринася за подобряване на достъпа до заетост, образование, социални и здравни услуги за социално изключени лица, живеещи в не добри социално-икономически условия.

„Дунавски вълни“ превръща Видин във фестивална сцена за 10-ти път

Официалното откриване на Десетия фестивал на изкуствата е на 26 юли, от 19:00 часа, на сцената на Летния театър в крепостта „Баба...

Борисова изказа и своята признателност към всички, включили се в проекта: „Използвам възможността да благодаря на колегите от Община Видин, на нашите партньори, както и на учителите от ОУ „Епископ Софроний Врачански“, ОУ „Отец Паисий“, ОУ „Св. Климент Охридски“, които ентусиазирано и професионално работиха, за да бъде изпълнен проектът „Заедно за по-добър живот“.

По време на фестивала бяха организирани образователни игри за малки и големи и арт работилница „Шарено конче“. В програмата взеха участие Градски духов оркестър – Видин, танцов състав "Ружинско хоро" при Народно читалище "Христо Ботев - 1898", село Ружинци; детски танцов състав при Народно читалище „Славяни - 2013“, село Капитановци и танцов състав "Живо въгленче" при Народно читалище "Св. Паисий Хилендарски - 1926", село Иново и др. Всички бяха наградени с грамоти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Новият стар кмет на Видин определи изборния ден като неприятен, въпреки победата си

Цветан Ценков е новият стар кмет на Видин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com