X
 
 

Започна ралиспринт „Вида 2019”

2104 0
Започна  ралиспринт „Вида 2019”
Снимка: община Видин
24 екипажа ще участват в националния шампионат ралиспринт „Вида 2019”. Сред тях има по 2 от Румъния и Сърбия. Церемонията по откриването се проведе в Крайдунавския парк, на фона на средновековната крепост „Баба Вида”. Стартът бе даден от кмета на Община Видин Огнян Ценков, който е председател на Организационния комитет на автомобилното състезание.

 „Днес и утре Видин отново е домакин на това престижно спортно събитие, което с всяка година получава все по-голяма популярност. Сигурен съм, че ралито ще донесе много положителни емоции не само за видинчани и хората от нашия регион, но и за тези, които са пропътували дълги разстояния, за да дойдат от други градове и държави и да подкрепят фаворитите си. Надявам се всички участници да стигнат до финала успешно и безаварийно. Разбира се, че адреналинът е част от състезанието, но това не трябва да попречи да се приберете здрави и невредими у дома” – каза видинският кмет и пожела успех на автопилотите в първия кръг от Националния шампионат по ралиспринт „Вида 2019“.

Той благодари на всички, които влагат много усилия, за да продължава тази традиция да съществува – на Българската федерация по автомобилен спорт, на Международната автомобилна федерация, на Автомобилен спортен клуб „Жико-Моторспорт“ – Видин.

Великден за най-малките във Видин

Община Видин зарадва на-малките си жители  с украсата за Великден, разположена в Крайдунавския парк. За тях по повод най-големият ...

Иван Иванов, председател на АСК „Жико Моторспорт” връчи на Огнян Ценков плакет за изключителен принос в автомобилния спорт и в знак на уважение и признателност.

Гост на церемонията по откриването бе и заместник областният управител на Видин Анжело Методиев.

Ралито започна днес в 9.00 ч. от село Синаговци. Според организаторите, очаква се награждаването на най-добрите в шестото издание на ралиспринта да бъде в 15 часа, край крепостта „Баба Вида”. Наградите за най-добрите са осигурени от Община Видин и са в размер на 5000 лв.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално