Здравната каса се издължи на двете болници във Видинска област

26380
Здравната каса се издължи на двете болници във Видинска област
Снимка: Thinkstock

Районната здравноосигурителна каса (РЗОК) преведе дължимите суми за здравноосигурителни плащания на двете болници в област Видин преди нормативно предвидения срок. С това се похвалиха от здравната институция.

На етапа се изплащат регулярно и средствата над договореното, което е изцяло от полза за лечебните заведения. Общият размер на средствата, преведени от РЗОК-Видин по сметките на болниците през месец октомври за дейността им по клинични пътеки през месец септември, е 481 000 лв.

Видинчани могат да видят 80 творби в нова изложба

Повече от 80 творби ще бъдат показани в Шестата национална изложба "Пейзаж" във видинската галерия "Никола Петров", която се отрива дне...

За диализа при терминална бъбречна недостатъчност на двата диализни центъра в област Видин Районната здравноосигурителна каса преведе 118 686 лв. На областната многопрофилна болница за активно лечение „Св. Петка” са преведени още близо 10 000 лв. за интензивно лечение, както и средства за медицински изделия.

Видинската областна болница получава и средства за извършени процедури за диализа при терминална бъбречна недостатъчност; средства от трансфери на Министерството на здравеопазването, както и целеви средства от Агенция „Социално подпомагане”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com