А Цацаров от кои е?!

4934
А Цацаров от кои е?!
Снимка: БГНЕС

Напоследък пак се разшумя - пари на "Росатом" трябва да се плащат, над милиард и 200 милиона за поръчани реактори, при това срочно, защото всеки ден просрочка ни нахлузва примката на лихвата все по-навътре и навътре. И отново се разговорихме за "другарите", на които дължим това национално бедствие, и на които трябва да благодарим, че ни насадиха за пореден път на тези пачи яйца - да плащаме сега ни лук яли, ни лук мирисали!

Историята е познатата, някой си, на власт през 2004 година, "възкресил" умрелия проект АЕЦ "Белене"; друг през 2007-а поръчал реакторите, а трети - през 2011-та, ги отказал - абсолютно резонно и разумно, щом харчлъкът от 20-25 милиарда евро, който се очертавал, щял направо да ни съсипе като платежоспособна нация, и то за десетилетия напред!

Ако караме поред, първите хубавци, тези от 2004-а, са царските хора; онези, които дойдоха от Западна Европа и Америка, защото се срамували от нас и за да ни "оправят" за 800 дни. "Оправиха" ни - в оня смисъл, и после побягнаха, ама така, че никой ги не видя. С малката подробност, че всички - и Цар, и министри, и парламентаристи, всички се нагушиха - кой се хотелче край морето, кой с два, а някои с цели хотелски комплекси! Други направо избягаха отново в Западна Европа и Америка - по-далече, за да не попаднат, пази Боже!, в полезрението на прокуратурата.

Помните ли ги беленските "енергетици" на Царя? Имаше един министър, Милко Ковачев, който си заслужи местожителство във Виена и месторабота на висок пост (пак в чужбина) за добре свършената работа като български министър, подписвал неизгодни за България и изгодни за чуждестранните й контрагента договори! Никакъв го няма, за да отговаря, ала никой не го и търси, за да му зададе неудобните въпроси!... Горе-долу така стоят нещата и със заместника му тогава - Миро Севлиевски - той си е тука, но само от време-навреме, защото и той внимава с въпросите, в случай, че някой евентуално би му задал!

Ще попита някой - а Цацаров къде е, да не би и той да е в чужбина?! Още не, тука си е, но Цацаров не пита! На Цацаров това му е номерът в живота - да не пита!

Депутатите пуснаха на първо четене парите на НЕК за "Белене"

След близо четиричасови дебати Народното събрание прие на първо четене законопроекта за предоставяне на държавна помощ за изплащане на ...

Другите, тези от 2007-а, са Тройната коалиция, която поръча реакторите и изхарчи поне 10 милиарда за "размразения" проект "Белене"; казват - градска легенда било - срещу рушвети от десетина милиона евро! Кой ги е взел, не е ясно, важното е, че никъде в тази така наречена. "преддоговорна документация" (защато до същински договор така и не се е стигнало!) ги няма подписите на министрите на енергетиката и икономиката по това време - Румен Овчаров (по-познат на обществеността като паролата "Р. Овч.") и славещият се с острия си като бръснач ум Петър Димитров! Хитреците са "гласували доверие" да подпишат задълженията от името на държавата на две малки (жалки) шефчета на НЕК, които и досега се мъдрят като евентуални подследтвени, ако случайно господин главният прокурор Сотир Цацаров реши да им потърси отговорност за нанесените щети за повече от 10 млрд. евро на България! Да, ама не - Цацаров отговорности търси на всякакви кокошкари, но не и на виновници за национални катастрофи, каквато е далаверата с митичните реактори за неосъществената АЕЦ "Белене"! Да не е луд!

Какво следва ли? Ами това следва: Ще плащаме като попове, всички, дори и атеистите! Години наред ще се питаме защо брутният ни продукт уж растял, а заплатите и пенсиите ни са по-замразени и от беленската атомна централа! И още ще питаме: "А Сотир Цацаров от кои е, та ги пази бандитите с рушветите и не ги подвежда под отговорност?!"

Нали така, господин гл.прокурор, няма защо да тропате с крак! Или може би се мислите за Краля Слънце Луи XIV и никой не може да ви потърси сметка! За Прокурорът Слънце Сотир Цацаров; високо, високо в Небесата!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

В Полша: "Не вярвам руснаците да спрат само до Киев"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com