А кой ще брани българите?!

3885
А кой ще брани българите?!
Снимка: БГНЕС

Големи "бранячи" се навъдиха в българския парламент. Вижте ги само - няма партия, няма и политик, който да не бие в гърдите като нечий горещ защитник. И все защитават уж нуждаещи се от защита общности от хора, за които тяхната политическа закрила е едва ли не жизнено необходима.

Напоследък голям защитник се извъди баш-комитата Красимир Каракачанов. Нашумял кандидат-президент, за да форсира кандидатурата си и да я набие в очите (и ушите) на гласоподавателите, той и вицето му от "Атака" удвоиха "грижата" си за българското малцинство в Македония (кандидат-президентът даже премина границата, обявявайки цяла Македония за българска, а цялото македонско гражданство - за българи!). Удвоиха канонадата по българските институции за това, че умишлено затруднявали и бавели процедурите по предоставяне на българско гражданство на братята българо-македонци! Същото се отнасяло, според Каракачанов, и за другите братя българи в т. нар. български общини в Украйна и Молдова. Няма лошо, разбира се, само дето атаките и "грижата" им много съмнително се удвояват (и умножават!) все преди избори и заглъхват веднага след тях.

Свой "контингент" от, така да се каже, подзащитни имат и другите български политически партии. Не е спирала протекцията (една много специалната протекция) на протурската български партии ДПС спрямо турското етническо малцинство в страната. Безапелационно, безскрупулно и открито тенденциозно, тази партия не е крила никога предмета на съществуването си - делейки населението на турци и "други", винаги най-нагло е служила на чужди интереси. Дълго време се знаеше, че това са интересите на съседна приятелска Турция, но отскоро се разбра, че вероятно по финансови причини, ДПС е сменило адресата си - прецапало е през Черно море и се е установило в бившия Съветски съюз - сега Русия! Това по същия гнусен и демонстративен начин го обяви, образно казано, баш дерибеят на партията Ахмед (Кара)Доган! Напоследък полето на действие на ДПС леко се стесни - с появата на откровено протурската партия ДОСТ, която, редом до вече изявените НДСП (малко позаглъхнала напоследък) и партията на Корман Исмаилов и Касим Дал, попълни редиците на етническите мюсюлмански партии в православна България до цяло каре! А като добавим към тях и поначало безродното циганско малцинство (напоследък апетитна електорална пихтиеста маса и за четирите турски конкуриращи се партии), карето се уплътнява с още около половин милион продавачи на изборни гласове!

Свои предизборни любимци открай време си имат и левичарите от БСП и конкурентната ѝ напоследък АБВ. Тяхната симпатия, както е "от време оно", си е все така на изток. Особеното при тях е, че доайенът БСП и отрочето ѝ АБВ не разчитат на гласове от Русия и руските републики, а търгувайки с картата "Русия", "Любов към Русия" и "Русофилство", настойват (и насъскват!) едната половина от българския народ срещу другата половина на българския народ, внушавайки й несъществунащо противоборство: от една страна, между двете български половини - уж "Русофили" и "Русофоби"; а от друга - насаждайки несъществуваща вражда и измислени противоречия между държавите България и Русия!

Само 18 от 163 партии са подали отчетите си пред Сметната палата

Сметната палата напомня на политическите партии, че до 31 март 2016 г. трябва да представят финансовите си отчети за 2015 г. и деклар...

Към еднояйчните близнаци БСП и АБВ със страшна сила (също след привършване на партийните пари) в последните години се прилепи неканено и трети близнак - "Атака", което автоматично превърна котилото на руската агентура в "братска България" от близнашко в тризнашко!

Ще попита някой недоволен тризнак - а къде са Борисов и неговата ГЕРБ, къде е изтерзаният и куцокрак Реформаторски блок!? И с право! Както Борисов и ГЕРБ, така и Реформаторите, е крайно време да спрат да бранят с пълна сила, подобно на прословутия глупак Александър Матросов, интересите на Стара Европа, на "братския" Европейски съюз, на Брюксел и партията-майка ЕНП - на практика на все по-обезумяващата Меркел, на празнодумния Юнкер и другите, а най-подир да вземат да прегърнат действителните български интереси - а те, в интерес на истината, в доста от нишите се различават непоправимо (и неспасяемо!) от интересите на споменатите по-горе чужди авторитети! И авторитаристи!

Защото, както е тръгнало, насред многотията от "контингенти" за бранене, накрая ще се окаже, че тези, от които ги бранят, най-много се нуждаят от бранене! Защото това е България все пак! България на българите!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

В Полша: "Не вярвам руснаците да спрат само до Киев"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com