Администрацията на Тръмп намалява наполовина корпоративния данък

1381
Администрацията на Тръмп намалява наполовина корпоративния данък
Снимка: Getty Images/Guliver

Дългоочакваният план за данъчни реформи на новата американска администрация ще включва и намаляването с 20% на корпоративния данък, който от сегашните 35% ще стане 15%. Това заяви финансовият министър на САЩ Стивън Мнучин.

„Тъй като 15-те процента се въртят в пресата от няколко дни насам, ще потвърдя, че данъците за бизнеса ще са 15%“, каза той по време на дискусия. По думите му тези съкращения целят да стимулират малкия бизнес, а не да са от полза на големите корпорации.

Иванка отрече да е повлияла на Тръмп за атаката на САЩ в Сирия

Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп Иванка отрече да е повлияла на решението за атаката на САЩ в Сирия. Пред телевизия ABC...

Мнучин, който се очаква по-късно днес да представи подробна информация за плана в Белия дом, посочи още, че администрацията се надява да представи реформите пред Конгреса колкото се може по-бързо.

Плановете на президента Доналд Тръмп за мащабни данъчни реформи ще бъдат посрещнати от вече разделените законодатели, които не са единодушни за ползите от тях.

Според анализатори намаляването на корпоративния данък с 20% може да увеличи дефицита на страната с до 2 трлн. долара в рамките на десетилетие. От своя страна администрацията вярва, че растежът ще създаде приходи, които да неутрализират разликата – изчисление, известно като динамичен анализ. Икономисти обаче посочват, че подобна теория не е подкрепена от достатъчно доказателства от минали периоди.

По време на изказването си Мнучин също така посочи, че властите имат намерение да опростят процеса, по който се подават данъчни декларации. „Смятаме, че повечето американци трябва да могат да плащат данъците си на големи пощенски картички“, а не чрез множество листове, каза той по време на събитието, организирано от вестник „Хил“.

Меркел защитила единния ЕС пред Тръмп 11 пъти

Германският канцлер Ангела Меркел е била принудена да обясни 11 пъти на Тръмп "фундаментите" на споразумението за свободна търговия на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка