X
 
 

Батман от Банкя

3504 23
Батман от Банкя
Снимка: БГНЕС
„…Борисов безсрамно си правеше реклама като главен секретар, умело комбинирайки влиятелни контакти със собствениците на медии и по холивудски перфектните си медийни инстинкти, за да осигури благоприятно отразяване, върху което се базира имиджът му….Ние трябва да продължаваме да бутаме Борисов в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа”

(Из рапорта на американския посланик Джон Байърли, 2006 година, според изтекли грами на "Уикилийкс" и разпространени от "Биволъ")

Напоследък Бойко Борисов заговори за опит за установяване на „пълзящата диктатура” у нас.

При подобни силни думи, при подобни страшни думи, изречени от най-силния човек в държавата, всеки демократичен човек би се притеснил. И мен – сън не ме хваща от тогава. Ако за малко се унеса, сънувам едно и също:

Бат Бойко влиза по тъмна доба в специално секретно скривалище. Облича кожената тужурка от 2006 година/видимо му е отесняла, но кой ти гледа/, полага на лицето си хладния поглед на Батман, повдига ритуално ръце и полита да се бори с корупцията.

Първо каца при шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев, хваща го за врата и го мята в сауната на неговата несъществуваща тераса. Сауната, както знаем от медиите, е за шест човека. Включва съоръжението и излиза. Оставя отвън да пазят Антон Тодоров и Тома Биков, хем да пазят, хем да репетират поредните си публицистични бисери.

Преди отново да полети, на Бат Бойко му се струва, че нещо пропуска, но не може да се сети, напрежението е голямо – борба срещу „пълзящата диктатура” е това. Следващият опасен противник е Ц.Ц – човекът, който командва железните структури на ГЕРБ, откъде, като едното нищо, можем да очакваме всякаква диктатура, не само пълзяща, също и криволичеща, подскачаща, пълзяща и най-вече маршируваща. Този поне е наблизо, съсед е (ако сте забравили – в онзи апартамент с асансьора). Скоро и Ц.Ц. е в сауната, а температурата вътре вече е около 60 %.

Преди отново да потегли на път, пак му се струва, че нещо пропуска, но Батман от Банкя вече лети към медийния олигарх Д.П. Медиите, няма никакво съмнение (и в шифрограмата на Байърли го пише) са естествена среда за отглеждане на най-различни диктатури. Когато защитникът на демокрацията мята Д.П. в сауната, температурата наближава 70 %. Последният е доволен, ще свали някое друго килце.

Батман от Банкя отново полита. Този път към главния прокурор, който той си е избрал (помните „онзи” запис). Важно условие за създаване на истинска, устойчива диктатура е съпричастието на съдебната власт и особено на прокуратурата. Със С. Ц. в сауната са четирима, а температурата вече е 80 %.

Без да губи време, Батман от Банкя полита към сараите, където е мозъкът на всички диктатури, най-вече на икономическите. Ето, че и А. Д. е на топло, при останалите. Температурата в сауната наближава 90 %.

В този момент Бат Бойко се сеща какво е пропуснал. Полита към собствения си кабинет в Министерски съвет. Застава срещу огледалото и там вижда кого – Бойко Борисов. За Бат Бойко няма никакво съмнение, че ако някой може да спретне истинска „пълзяща диктатура”, това е човекът срещу него. Хваща го за врата. Онзи се съпротивлява. Батман от Банкя обаче е непобедим и след малко сауната е пълна. Температурата наближава 100 %. Всички са изпотени.

Изпотен се събуждам и аз.

Но продължавам да чувам гласовете на Антон Тодоров и Тома Биков – призиви за борба срещу „пълзящата диктатура” и едновременно дитирамби в чест на победата над нея.

Автор: Калин Илиев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 8 потребители
 • Ирина 19 Ирина преди 9 месеца Профил на трол?
  Хубаво е да погледнем първо самите себе си, преди да съдим другите!
 • Инди 18 Инди преди 9 месеца Профил на трол?
  Трябва малко да се стегнем, да не допускаме децата ни да излизат да живеят в други страни, а да се борим със всички сили тук! Успеха не идва толу така!
 • Анонимен 17 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Какво ви е виновен човека само не мога да разбера, че вие сте глупави и не ви се работи и учи?!
 • Лара 16 Лара преди 9 месеца Профил на трол?
  Станали сме супер мързелив народ, който само чака някой да му сложи в . устата с лъжичката храната!
 • Анонимен 15 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Супер смешни и наивни сте всички! Някой ден ще съжалявате за думите си, но ще е много късно!
 • Анонимен 14 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Аз също съм част от тази държава и никога не търся причинител за собствените ми грешки! Ако всички мислеха така щеше да е много по добре!
 • Анонимен 13 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Толкова мързеливи и неблагодарни сме станали, че само чакаме някой да сгреши с нещо да го обвиним за собствените ни грешки!
 • Анонимен 12 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  И поради каква причина оплювате Бойко? Няма ли най-накрая да осъзнаете, че проблема не е в правителството, а в самия народ!
 • Анонимен 11 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Ще го търсите този човек, но тогава ще е късно!
 • Анонимен 11.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Не е човек а пИдал! Има си и хомо-дружинка наречена ГЕЙРБ - ГЕЙ в Република България!
  : 0 !
 • Калоян 10 Калоян преди 9 месеца Профил на трол?
  Кой ги мисли тези тъпи заглавия незнам! Не ви ли е срам да пишете такива глупости за премиера ни!?
Нагоре