Бойко Борисов и коронавирусът - безплатни съвети

11439
Бойко Борисов и коронавирусът - безплатни съвети
Снимка: БГНЕС

Г-н Премиер, нямам нищо против да се грижите за населението, свиквайки по спешност Съвет по сигурността, без да има нужда от подчертаването на тази спешност (особено ако не искаме да всяваме паника, нали). Нямам нищо против да ми кажете какво да правя, ако имам симптоми на новия вирус. Още по-малко имам против да знам, че държавата е готова да посрещне новата заплаха.

Обаче

Имам много против да третирате мен и всички българи като стадо овце. Озаптете си кучетата, г-н Премиер, и вместо да ми се карате - помогнете!

Ето няколко съвета, ако искате да имате "човешко, загрижено лице" на бащица пред нас, вашият народ, който Ви е избрал и слага парите в джоба Ви.

Щом основната битка със заплахата от разпространение от коронавирус в България ще изнасям аз и всички като мен (защото разчитате на честната ми дума и самодисциплина), тогава покажете загриженост за мен.

1. Не ме карайте да си самоналожа карантина за две седмици при първи съмнения, без да сте сигурен, че шефът ми (бизнесът) ще ми влезе в положението.

2. Не ме карайте да си взимам платен отпуск, ако се наложи да съм под карантина, защото сама отглеждам 2-годишния си син. Той се разболява достатъчно често, а дори не искам да започвам темата с яслите и детските градини.

3. Не ме карайте да търся приятели, които да ми пазаруват (ако съм в карантина, защото сутринта и това чух), а организирайте армията от социални работници или подобни (включително и представители на църквата, доброволци!) приоритетно да се погрижат за нуждите на евентуално поставените под карантина хора...

4. Не ме карайте да се чудя как да обясня на майка ми защо в момента няма нужда да си купува маска (не знам дали си давате сметка, че паниката завладява хората), а обяснявайте, обяснявайте и пак обяснявайте... до посиняване (всяка майка знае какво значи това): симптоми, превенция, лечение, система на реакция и прочие.

5. В тази връзка, последно, не ме карайте да чета сайтове и да се чудя къде да ида да се прегледам, за да не ми се карат от малкия екран лекари, а направете така щото всички рискови групи ДА СА ИНФОРМИРАНИ. Повярвайте ми, 70-годишната ми майка няма да влезе в сайта на Министерство на здравеопазването, за да се информира как да реагира.

Това означава, г-н Премиер, че ако трябва проф. Кантарджиев, от сутрин до вечер ще стои на площада и ще обяснява, че изследванията се правят само в Националния център по заразни и паразитни болести след изрична препоръка от личния лекар. Това означава, че личният лекар – ако трябва, ще се обади на всички негови пациенти, особено най-рисковите, за да ги предупреди и най-вече информира. Това означава, че на летището или границата ще се раздават брошури с тази информация или ако трябва стюардесите при кацане, ще я обясняват.

Това означава, че до посиняване на горещия телефон ще се повтаря всичко и всичко отново: превенция, симптоми, реакция, ще се опровергават глупави въпроси и фалшиви новини. А този горещ телефон (02/807 87 57) ще го виждаме навсякъде - като партиен плакат на избори, ще работи 24/7 и ще бъде безплатен.

* P.S. Обръщам се към Вас, г-н Премиер, защото в последните години Вие сам направихте така, че всеки проблем да се решава единствено след Вашата дума. Та, сега Ви пиша и се надявам да го прочетете... Още повече, надявам се да го прочетат и подчинените Ви... и най-вече, надявам се, да не се налага да го пиша отново!

Автор: Кремена Стайкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Борят се срещу "лошия" Запад, а пращат децата си там

Турция: последната битка на Ердоган

След атентата в Москва: най-разпространените митове и дезинформация

Написаното остава: прощални думи за Алек Попов

Ходорковски: Режимът на Путин ще се смени чрез революция

Чужди медии: Хаосът в София изглежда пълен

"И моето семейство беше депортирано в Сибир". Семейната история на Кая Калас, премиер на Естония

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Какво би казал дядо за нашите политици

Депресия: Защо мъжете я преживяват с гняв и агресия вместо сълзи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com