Бойко - до големите бизнесмени, дарили милиони за "Нотр Дам"

3659
Бойко - до големите бизнесмени, дарили милиони за "Нотр Дам"
Снимка: Actualno.com

Когато татко ти ти каже, че ще ти купи колело..., ама друг път, защото първо трябва да изпие по една ракия с комшията, ще почакаш малко ти за своята заявка. Но ще го почерпи, защото неговата домашна е свършила, а той и семейството му точно в този момент са в много тежко финансово състояние и не могат да си позволят този лукс. Точно същата и толкова абсурдна е ситуацията с идеята на премиера на България Бойко Борисов, който предложи да подпомогне финансово реставрацията на катедралата "Нотр Дам" във Франция.

Министър-председателят не спомена колко пари възнамерява да отпусне за целта, но не знам защо аз си помислих първоначално, че той ще отдели средствата от личната си сметка. Какъв оптимист съм! Нареди се и той до големите бизнесмени, които дариха милиони за "Нотр дам", ама не с народни пари. После, като размислих, ми стана ясно, че всъщност да - тази кауза е искрена и важна, а нашият премиер е един истински ценител на културното наследство. Но не на българското. Иначе, от друга страна е и един много смел човек, че с чужди пари дарение да прави. То си е сериозно благородство това.

И аз така, ако разполагам с едни милиарди "обрани" от задължителни данъчни плащания на някакви хора, които дори не познавам, ще бъда най-щедрият човек на света. Ще дарявам за всичко и за всички, обаче извън семейството си, само за да покажа колко съм богат и съжалителен.

Паметник на "ръсещ бисери" Бойко Борисов се появи на „Гарибалди“ (СНИМКИ И ВИДЕО)

На 1 април София осъмна с огромен паметник на премиера Бойко Борисов на столичния площад „Гарибалди“. Паметникът е изработ...

Никой не отрича и няма спор, че трагедията с "Нотр Дам" е огромна! Но когато вътре в собствената ти къща всичко тъне в саморазруха, не е ли по-важно да подредиш първо дома си? Не е ли по-силна болката на хилядите родители на деца с увреждания? Не е ли по-страшен фактът, че образованието, културата и историята на страната ни се заличават бавно и безвъзвратно? Не е ли по-тежко, че исторически факти и думи изчезват, заместени от чуждици и "по-меки" изрази, за да не накърним гордостта и самочувствието, на (ня)кого? Не е ли жалко, че голяма част от българските спомени и паметници, припомнящи за миналото на българската държава, загиват?

Е, мисля, че най-точният израз по темата е: "Всичката Мара втасала у нас, ние за комшията се тревожим". И след като България разполага с толкова добри реставратори, защо не ползваме потенциалът им вътре в страната, г-н премиер, за да възстановим собственото си имане? Или нямаме достатъчна финансова възможност да обезпечим труда им?!

В края искам да подчертая, че години наред се убеждавам, а вероятно и не само аз, че в България няма невъзможни неща! Доказват го продължаващите абсурдни ситуации, като затвор за евентуално поискан подкуп и задържането за 24 часа, ако убиеш човек. А Вие да не си помислихте, че Америка е страната на неограничените възможности?

Автор: Атанаска Маркова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Борят се срещу "лошия" Запад, а пращат децата си там

Турция: последната битка на Ердоган

След атентата в Москва: най-разпространените митове и дезинформация

Написаното остава: прощални думи за Алек Попов

Ходорковски: Режимът на Путин ще се смени чрез революция

Чужди медии: Хаосът в София изглежда пълен

"И моето семейство беше депортирано в Сибир". Семейната история на Кая Калас, премиер на Естония

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Какво би казал дядо за нашите политици

Депресия: Защо мъжете я преживяват с гняв и агресия вместо сълзи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com