X
 
 

Бойко - до големите бизнесмени, дарили милиони за "Нотр Дам"

1692 19
photo of Бойко - до големите бизнесмени, дарили милиони за "Нотр Дам"
Снимка: Actualno.com
Когато татко ти ти каже, че ще ти купи колело..., ама друг път, защото първо трябва да изпие по една ракия с комшията, ще почакаш малко ти за своята заявка. Но ще го почерпи, защото неговата домашна е свършила, а той и семейството му точно в този момент са в много тежко финансово състояние и не могат да си позволят този лукс. Точно същата и толкова абсурдна е ситуацията с идеята на премиера на България Бойко Борисов, който предложи да подпомогне финансово реставрацията на катедралата "Нотр Дам" във Франция.

Министър-председателят не спомена колко пари възнамерява да отпусне за целта, но не знам защо аз си помислих първоначално, че той ще отдели средствата от личната си сметка. Какъв оптимист съм! Нареди се и той до големите бизнесмени, които дариха милиони за "Нотр дам", ама не с народни пари. После, като размислих, ми стана ясно, че всъщност да - тази кауза е искрена и важна, а нашият премиер е един истински ценител на културното наследство. Но не на българското. Иначе, от друга страна е и един много смел човек, че с чужди пари дарение да прави. То си е сериозно благородство това.

И аз така, ако разполагам с едни милиарди "обрани" от задължителни данъчни плащания на някакви хора, които дори не познавам, ще бъда най-щедрият човек на света. Ще дарявам за всичко и за всички, обаче извън семейството си, само за да покажа колко съм богат и съжалителен.

Паметник на "ръсещ бисери" Бойко Борисов се появи на „Гарибалди“ (СНИМКИ И ВИДЕО)

На 1 април София осъмна с огромен паметник на премиера Бойко Борисов на столичния площад „Гарибалди“. Паметникът е изработ...

Никой не отрича и няма спор, че трагедията с "Нотр Дам" е огромна! Но когато вътре в собствената ти къща всичко тъне в саморазруха, не е ли по-важно да подредиш първо дома си? Не е ли по-силна болката на хилядите родители на деца с увреждания? Не е ли по-страшен фактът, че образованието, културата и историята на страната ни се заличават бавно и безвъзвратно? Не е ли по-тежко, че исторически факти и думи изчезват, заместени от чуждици и "по-меки" изрази, за да не накърним гордостта и самочувствието, на (ня)кого? Не е ли жалко, че голяма част от българските спомени и паметници, припомнящи за миналото на българската държава, загиват?

Е, мисля, че най-точният израз по темата е: "Всичката Мара втасала у нас, ние за комшията се тревожим". И след като България разполага с толкова добри реставратори, защо не ползваме потенциалът им вътре в страната, г-н премиер, за да възстановим собственото си имане? Или нямаме достатъчна финансова възможност да обезпечим труда им?!

В края искам да подчертая, че години наред се убеждавам, а вероятно и не само аз, че в България няма невъзможни неща! Доказват го продължаващите абсурдни ситуации, като затвор за евентуално поискан подкуп и задържането за 24 часа, ако убиеш човек. А Вие да не си помислихте, че Америка е страната на неограничените възможности?

Автор: Атанаска Маркова

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 55 потребители
 • 13 преди 4 месеца Профил на трол?
  И като имаме толкова добри реставратори и могат да се отделят пари от бюджета за това ,защо беше необходимо реставрацията на българската желязна църква Св. Стефан в Турция да бъде извършена със турски пари и турски реставратори. Никога няма да разберем какви ги е забъркал Борисов с Ердоган,каква сделка имат помежду си. Факт е,че Турция не се притеснява ни най малко да упражнява влиянието си в Бъ виж още ›› лгария.Има цял куп въпроси които журналистите не задават. Като например: -защо поземлените комисии са одобрявали молби за възстановяване на собствеността на земи подкрепени с документи от периода на турското робство, - знаем ли каква част от земеделската земя на Родината е изкупена от турски граждани ,фирми и техни подставени лица - защо не се отмени двойното гражданство на изселниците от България в Турция, така наречените "български турци" - защо българските историци, един влак професори не обяснат този абсурден израз "български турчин" и не обяснят че това са потомци на потурчени българи. - какво заплащат турските тирове при преминаването през територията на България. и още много други. Предлагам списъка да го продължим и да настояваме за отговори от така наречените властимащи.
 • Анонимен 12 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  боко е доказан пдерас! в затвора да дава на който иска и по колкото иска!
 • Рундьо Пумпала 11 Рундьо Пумпала преди 4 месеца Профил на трол?
  Веднага се расдмърдяха червените мравояди,човека предложи най нормалното нещо да помогнем с каквото можем...а не с пари позитански смрадове!Червените безродници ги разбирам за тях няма нищо свято освен рублите камо ли църква!?Но как ние щяхме да се чуства ме ако недай се боже изгори наш паметник и видим че ни помагат и нации които не са богати...а???
 • Рундьо Платения Близач Пумпала 11.1 Рундьо Платения Близач Пумпала преди 4 месеца Профил на трол?
  Ей, калъф! Нашите паметници дето тънат в руини, коя държава го еня за нашите паметници бе, Герберски лизач? Я излез питай хората по света, къде е България? Шепа от тях знаят.. Колко от нашата история изгоря, изгни и рухна? Само ГЕРБСКО прасе, може да обърне статията в политическа помия. И не, не съм червен, зелн, син, черен... Всичките дето са като теб обаче, сте един дол дренки.. Кафеви.. Сещаш виж още ›› се.. Бойко главоча щял да праща дарения...Дарения събрани от ДАНЪЦИТЕ на гражданите, щото ние сме страшно богати и нямаме 1001 исторически паметника достойни за реставрация..Нямаме национални богатства достойни за защитаване.. Нямаме дюни, нямаме плажни ивици, нямаме нищо за което да се дават парите от нашите данъци.. Дето само ние си ги плащаме като попове.. А бате ти БОКО и СИЕ си купуват апартаменти и даряват.. Едно такова ЧУВСТВО за даряване..Като ми са откри! ФИШЕК ТАКЪВ!
  : 4 !
 • Стоев 10 Стоев преди 4 месеца Профил на трол?
  Много съм тъп - събирам капачки за кувьози .
 • Анонимен 9 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Тука някакъв писал в коментарите, можело да има дивиденти ако направим дарение, да бе ще има ама знаеш ли кога, на 32 март,на кой му пука за България в Европа бе дебил, девета дупка на кавала сме, те католиците ще се оправят за нула време от тази трагедия, ама нашите църкви и исторически паметници които се разпадат кой и кога ще реставрира,щото ония кавали там горе хич не им пука, а ти господине с виж още ›› дивиденти като си толкова загрижен,вземи че си ИЗПРАЗНИ сметката и направи дарение на французите
 • Цецо 8 Цецо преди 4 месеца Профил на трол?
  Тъп гъз.нали "оправи"България,че тръгна на лизачите да помагаш.И то пък с кървави народни пари.Ганьооо,извади от офшорните си сметки и тогава дарявай ,не се прави на "мъж"с нашите пари.
 • Анонимен 7 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Г-н Борисов, Моля първо се погрижете за болните и пенсионерите, а след това с лека ръка обещавайте финансова помощ на Франция. Данеби френската репубрика се трогва, когато в бедничкато България изгоря операта в Стара Загора?
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Само не разбирам кой е този г-н Борисов? Да не би да имаш предвид Боко Тиквата?
  : 6 !
 • Анонимен 7.2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Става въпрос з Боко Рапона, още Агент Буда!
  : 0 !
 • Жорко-Бърборко 6 Жорко-Бърборко преди 4 месеца Профил на трол?
  А нашите реставратори ще трябва ли да се връщат на всеки 3 месеца до България заедно с целия си инвентар ??
 • 1984 5 1984 преди 4 месеца Профил на трол?
  Кви дивиденти, кви пет лева бе... Кой на запад ни бръсне за нещо? Било е, ама преди много години. Когато е имало истинска държава и начело е бил Симеон Велики.... Или Иван Асен Втори... И т. н. Вие го знаете, ама не ви отърва да го споменувате!
 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Точно написано.Коментариите са излишни.
Нагоре
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...